Kokusu ve içeriği ile antioksidan etkilere sahip olan bu bitki, ağrıları yok etme özelliğine sahiptir. Baş ağrısı ve kemik ağrısı için tercih edebilirsiniz. Aromaterapi alanında bu bitkiyi yakarak faydalarını alabilirsiniz. Üzerlik otu kokusu ile ruhunuzu arındıracaktır.

Ibrahim Saraçoğlu üzerlik tohumu ne işe yarar?

Dr. İbrahim Saraçoğlu, "Koku kaybı için en etkili bitki üzerlik tohumudur. Üzerlik tohumunu bir yemek kaşığı kaynayan suyun içine atıp kokladığınızda koku alma reseptörlerini aktive ediyor. … Ülkemizde ise bitki çayı olarak ve evdeki kötü enerjiyi dağıtmak için kullanılır.

Üzerlik otu hangi hastalıklara iyi gelir?

  • Burun tıkanıklıklarında üzerlik tohumu yakılır ve dumanı çekilirse üst solunum yolları açılır.
  • Bağırsaklarda ortaya çıkan kurtların ortadan kalkmasına yardımcı olur.
  • Alerjik reaksiyonlara karşı vücudu korur.
  • Adet kanamalarını söktürür. …
  • Baş ağrılarına iyi gelir.
  • Daha rahat uyumanıza yardımcı olur.

Üzerlik tohumu içince ne olur?

Strese bağlı yaşanan baş ağrısı ve uyku problemlerine de bu sayede çözüm oluyor. Üzerlik tohumu çayı düzenli olarak tüketildiğinde hafızayı güçlendirici bir etki de oluşturuyor. Bunların yanında üzerlik tohumunun vücutta oluşan iltihaplanmaların da daha hızlı iyileşmesine yardımcı olduğu biliniyor.

Üzerlik tohumu çayı nasıl kullanılır?

Tohumların üzerine 2 su bardağı suyu da ilave edin ve ocağın atını açın. Yaklaşık 10 dakika kadar kısık ateşte kaynattığınız çayı dinlendirmeye alın. Bu esnada cezvenin ağzını kapatırsanız, çayın besin değerini korumuş olursunuz. Birkaç dakika demlemeye bıraktığınız çayı süzerek bir fincana aktarın ve tüketin.

Üzerlik tohumu en etkili nasıl kullanılır?

Üzerlik tohumu en çok çay olarak içilmektedir. Evde ve iş yerlerinde nazarın giderilmesi için üzerlik otu tohumu yakılarak evde gezdirilir. Bu sayede evdeki negatif enerjinin giderilmesi ve insanların rahatlaması sağlanır. Üzerlik tohumundan elde edilen yağlar ise sağlık açısından tedavi amacıyla kullanılır.

Üzerlik otu nasıl içilir?

Üzerlik tohumu çayı için 2 su bardağı suya bir yemek kaşığı üzerlik tohumu ekleyip 2 dakika kaynatın. 7 dakika demlenmesini bekleyin. Süzdükten sonra tüketiniz. Uzun süre ve devamlı tüketmemeye dikkat edin.

Üzerlik tohumu zayıflamada nasıl kullanılır?

Üzerlik tohumu rahatlatıcı etkisinin yanında tokluk hissi vermesi ile de bilinir. Bu yüzden fazla kilolara sahip insanlar öğünden sonra bir çay kaşığı kadar üzerlik tohumu tükettiklerinde tok hissedeceklerdir ve bir sonraki öğüne kadar bu sayede bir şey yemeyeceklerdir. Bu yönden diyete destek olmaktadır.