Dişin arasına birşey kaçması nasıl geçer?

Diş Hekimi Pertev Kökdemir, "Eğer dişlerinizin arasına yiyecek sıkıştıysa ve fırçalama imkanınız yoksa, şekersiz sakız çiğneyerek sıkışan gıdaların o bölgeden uzaklaşması sağlanabilir" dedi.

Diş kökü iltihabı nedir?

Diş kökü iltihabı, bakterilerin diş köküne ulaşarak çoğalması ve enfeksiyon oluşturmasına denmektedir. Bu iltihap ölü doku, bakteriler ve akyuvarlardan oluşan kötü koku yayan bir sıvıdır. Tedavi edilmediği sürece ağız ve diş sağlığı için ciddi problemlere yol açabilir.

Diş apsesi öldürür mu?

Ağızda kötü bir tat ve ağız kokusu oluşur. Apsenin diğer belirtileri arasında sıcak ve soğuk içeceklere hassasiyet, ateş yükselmesi, genel bir halsizlik, ağzı açmakta zorlanma, yutkunma zorluğu ve uykusuzluk da yer alabilir. Geçtiğimiz günlerde Facebook sayfamda bahsettiğim üzere diş ağrısı ölüme yol açabilir.

Diş eti üzerindeki et parçası nedir?

Diş etinin bir kısmı hala dişin üzerindedir, bu et parçasına kapşon adı verilir. Yarı parçalanmış halde bulunan bu et parçası arasına kaçan yemek artıkları ve bakterilerin üremesin elverişli yapısı sebebiyle iltihaplı rahatsızlık hisleri meydana getirir.

Diş etinde çıkan apse nasıl geçer?

Çoğu vaka da diş apsesi antibiyotik ile tam olarak tedavi edilmez. Bunun yerine apse için antibiyotik temizleme ve rahatlatma görevi görür. Bazı apse vakalarında antibiyotik tam iyileşme ile sonuçlansa da apse drenajı aslında kanal tedavisi ve cerrahi operasyonlarla mümkündür.

Diş iltihabının belirtileri nelerdir?

Diş Apsesi Belirtileri

  • Dişlerde sürekli zonklama ve şiddetli olarak kendini gösteren ağrılar.
  • Sıcaklığa karşı aşırı hassasiyett oluşması
  • Normal çiğneme ve ısırma hareketi sırasındaki ağrı
  • Ateş
  • Yüz ve yanaklarda şişme.
  • Çene altındaki veya boyundaki lenf bezlerinin hassaslaşmaya veya şişmeye başlaması

Diş iltihabı ne gibi hastalıklara yol açar?

Tedavi edilmeyen diş eti iltihabı, diş kaybına yol açabilen ve ciddi bir durum olan periodontitise yani diş eti çekilmesine sebep olabilir. Diş eti çekilmesi (periodontitis), dişin ağızla bağlantısını sağlayan yumuşak dokuları ve kemiği tahrip eden son derece önemli bir diş eti hastalığıdır.