4 sınıf sosyal konuları nelerdir?

2021-2022 eğitim-öğretim yılında MEB tarafından uygulanacak olan 4. sınıf Sosyal Bilgiler konuları ve müfredatı belli oldu!…

  • BİREY VE TOPLUM. …
  • KÜLTÜR VE MİRAS. …
  • 3. İNSANLAR, YERLER VE ÇEVRELER. …
  • BİLİM, TEKNOLOJİ VE TOPLUM. …
  • 5. ÜRETİM, DAĞITIM VE TÜKETİM. …
  • 6. ETKİN VATANDAŞLIK. …
  • 7. KÜRESEL BAĞLANTILAR.

Jul 30, 2018

Sosyal Bilgiler dersinde hangi konular var?

Sosyal Bilgiler dersi sözel konulardan oluşmaktadır. Tarih, Coğrafya, Sosyoloji, Felsefe, Psikoloji, Sosyal Konular, Vatandaşlık Bilgisi Konuları gibi derslerden oluşmaktadır.

4 Sınıf Sosyal Bilgiler kaç üniteleri?

Sınıf Sosyal Bilgiler Konuları ve ünitelere göre dağılımları, MEB ( Milli Eğitim Bakanlığı )'in güncellediği yeni müfredat doğrultusunda aşağıda verilmiştir. 4. sınıf Sosyal Bilgiler dersi 7 üniteden oluşmaktadır.

Sosyal bilgiler nedir 4 sınıf?

"Sosyal bilgiler, bireyin toplumsal varoluşunu gerçekleştirebilmesine yardımcı olması amacıyla; tarih, coğrafya, ekonomi, sosyoloji, antropoloji, psikoloji, felsefe, siyaset bilimi ve hukuk gibi sosyal bilimleri ve vatandaşlık bilgisi konularını yansıtan; öğrenme alanlarının bir ünite ya da tema altında …

Sosyal Bilgiler hangi sınıf?

Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığının müfredatına göre; 1. sınıftan 3. sınıfa kadar hayat bilgisi dersi olarak, İlkokul 4. sınıf ve ortaokul 5, 6, 7. sınıflarda ise sosyal bilgiler dersi olarak halen okutulmakta olan bir derstir.

Birey ve toplum hangi dersin konusu?

Günlük hayatta birey ve toplum birbirinden ayrılamaz. Birey ve toplum konusu hayatın işleyişi, iletişimde sorunların olmaması ve toplum içinde huzursuzlukların yaşanmaması için Sosyal Bilgiler dersinde dikkatle işlenmelidir.

Kültürel miras nedir 4 sınıf?

KÜLTÜREL MİRAS NEDİR? Kültürel miras geçmişten günümüze toplumun değerlerinin, geleneklerinin ve göreneklerinin gelecek nesillere aktarılmasıdır. Kültürel mirasın önemi ise şunlardır: Geçmişin özelliklerini ve detaylarını net bir şekilde öğrenmemizi sağlar.