4A Emekli maaşı ne kadar 2022?

SSK ve Bağ-Kur emeklileri 2022 yılının ilk 6 ayı için yüzde 23,65 oranında zammı hak etmiş oldu. Bununla birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan en düşük emekli maaşının 1500 lira yerine 2500 lira olduğunu duyurdu.

Emekli maaşım ne kadar olduğunu nasıl öğrenebilirim?

e-Devlet kapısı sistemi ile artık Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) sorgulamaları yapmak oldukça kolay bir hale geldi. SGK bünyesindeki vatandaşlar e-Devlet kapısı üzerinden kolaylıkla hizmet dökümü sorgulamalarını ve ne zaman emekli olabileceklerini sorgulayabilirler.

Ilk emekli maaşını nereden alınır?

SSK emeklileri ilk maaşlarını PTT'den almaktadırlar. Bu nedenle bu gruptaki emeklilerimizin maaşlarını PTT'den almak için herhangi bir işlem yapmalarına gerek bulunmamaktadır.

Birikmiş emekli maaşı nedir?

Emekli Maaşı Ne Zaman Birikir Emekli maaşı birikmesi emeklilik başvurusu yapıldığı tarih ile ilk ödeme tarihi arasında geçen süre ile alakalıdır. Bir kişi emeklilik başvurusu yaptıktan sonraki ilk ayın başında o kişiye maaş bağlanır. Burada maaşın ödendiği tarih önemlidir.

SSK Emekli maaşı ne kadar 2022?

Emekli maaş zammı ile ilgili açıklama 3 Ocak tarihinde yapıldı. SSK ve Bağ-Kur emeklileri 2022 yılının ilk 6 ayı için yüzde 23,65 oranında zammı hak etmiş oldu. Bununla birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan en düşük emekli maaşının 1500 lira yerine 2500 lira olduğunu duyurdu.

Emekli maaş zammı 2022 ne zaman yatacak?

Emekli, malul, vazife malulü, dul ve yetim aylığı alanların 2022 yılı itibariyle geçerli olan maaşlarındaki zam farkı 27 Ocak'ta ödenecek.

5 yaş emekli maaşı ne kadar?

SSK ve Bağ-Kur emeklileri 2022 yılının ilk 6 ayı için yüzde 23,65 oranında zammı hak etmiş oldu. Bununla birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan en düşük emekli maaşının 1500 lira yerine 2500 lira olduğunu duyurdu. Böylece en düşük emekli maaşı yüzde 66 artmış oldu.