Sözleşmeli personel Eş durumundan tayin isteyebilir mi?

Sözleşmeli personelin tayin talebinde bulunabileceği durumlar kanunda tahdidi (sınırlayıcı) olarak sayılmıştır. Bu durumlar; becayiş yoluyla, eş durumu, sağlık, Şehit , can güvenliği, eşin vefatı ve son olarak talep üzerine tayindir. Bu durumlardan biri gerçekleşmişse 4/B'li sözleşmeli personel tayin isteyebilir.

4B sözleşmeli personel işten çıkarılabilir mi?

Danıştay 12. Dairesi 5393 sayılı Kanunun 49/8 maddesinde yer alan düzenlemenin ilk defa alınacak personeli kapsadığını belirterek, bu maddeye dayanılarak sözleşmeli personelin mali yetersizlik gerekçesiyle işten çıkarılamayacağını belirtti.

Sağlık Bakanlığı eş durumu nasıl yapılır?

Eşi farklı bir kurumda çalışan ve eşinin yanına nakil olmak isteyen sağlık personeli için, naklen gitmek istediği yerin kendi unvan ve branşında C veya D hizmet grubunda olup olmadığına bakılır. Eğer C veya D ise nakli eşinin görev yaptığı yere yapılır. Aksi halde ilgili kurumla koordinasyon sağlanır.

657 4 B sözleşmeli personel nedir?

4B Sözleşmeli personel: Kamu kurumlarında yıllık sözleşme ile çalıştırılmasına karar verilen ve işçi sayılmayan kamu görevlileri olmaktadır. BAĞ-KUR olarak bilinir. Kariyer ve meslek gurupları kategorileri haricinde çalışan kesim 4a gurubu çalışanlarıdır.

Sözleşmeli personel Eş Durumu yapabilir mi?

İlgili maddelere baktığımızda sözleşmeli personelin eş durumu tayini isteyebilmesi için a bendinde belirtildiği gibi **pozisyonunun vizeli olduğu birimde fiilen en az bir yıl çalışmış olmaları ve ** (en az kurumunda bir yıl çalışıyor olması) b bendinde belirtildiği gibi Personelin eş durumuna bağlı kurum içi yer …

Sözleşmeli personel 3 yıl sonra tayin isteyebilir mi?

Üçüncü yılını dolduran personelin mazeret durumu tayini yapmasında hiç bir engel yokken isteğe bağlı tayin yapması için çalıştığı kurumda 1 yıl daha görev yapması gereklidir. Sözleşmeli personel 3. yılından sonra yapacağı tayinler eş durumu, sağlık mazeret ve can güvenliği tayinlerini yapabilecektir.

Sözleşmeli kamu personel hangi durumlarda işten çıkarılır?

Ayrıca, askerlik ve doğum dışında kesintisiz olarak fiilen en az 2 hizmet yılını tamamlayan personele; sürekli tam iş göremezlik geliri bağlanması, malullük aylığı bağlanması, yaşlılık aylığı bağlanması veya toptan ödeme yapılması halinde sözleşme kendiliğinden feshedilmiş olur.