Buna göre 5510 sayılı Kanunun 81 inci maddesinin birinci fıkrasının (j) bendine göre; malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları prim oranından yapılması öngörülen beş puanlık indirimden, isteğe bağlı sigortalılar hariç, anılan Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamındaki aktif sigortalılar …

5510 sayılı Kanun 81 maddesi nedir?

5510 sayılı Kanunun 81 inci maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendinde yer alan malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primlerinin işveren hissesinin beş puanlık kısmına isabet eden tutardan indirim sağlayan teşvikten yararlanılabilmeleri için, işverenin Kuruma yasal ödeme süresi geçmiş sigorta primi, işsizlik …

506 SK Geçici 81 BH nedir?

Kademeli geçiş hükümleri 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu''na 4447 sayılı Kanunla eklenen Geçici 81.maddede düzenlenmiştir. … 23.5.2002 tarihinde bu sürelerden fazla sigortalılık süresi bulunan sigortalılar I. maddedeki şartlara göre emekli olacaklardır.

5510 sayılı Kanun 86 maddesi nedir?

Ay içinde bazı iş günlerinde çalıştırılmayan ve ücret ödenmeyen sigortalıların eksik gün nedeni ve eksik gün sayısı, işverence ilgili aya ait aylık prim ve hizmet belgesinde veya muhtasar ve prim hizmet beyannamesiyle beyan edilir.

5510 sayılı kanun kimleri kapsıyor?

5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendine göre sigortalı sayılabilmek için, sigortalının işveren veya işveren vekili ya da alt işveren tarafından işe alınıp, hizmet akdine tabi çalıştırılması veya işe ba şlatılması gerekir.

5110 sayılı Kanun nedir?

MADDE 1- Bu Kanunun amacı, sosyal sigortalar ile genel sağlık sigortası bakımından kişileri güvence altına almak; bu sigortalardan yararlanacak kişileri ve sağlanacak hakları, bu haklardan yararlanma şartları ile finansman ve karşılanma yöntemlerini belirlemek; sosyal sigortaların ve genel sağlık sigortasının işleyişi …

Sigorta statüsü 5510 ne demek?

tam açılımı " 5510 sayılı sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası kanunu " dur. 50 karakter sınırına takılmıştır. bir türlü yürürlüğe giremeyen hukuk fakültelerinde 4. sınıfta gereksiz anlamsız bir şekilde öğrencileri zorlamak için kullanılan dersin kanunu.

506 sayılı iş kanunu nedir?

Kanunun amacı : İş kazalarıyla meslek hastalıkları, hastalık, analık, malullük, yaşlılık ve ölüm hallerinde bu kanunda yazılı şartlarla sosyal sigorta yardımları sağlanır. Bu kanunda geçen (Kurum) deyimi (Sosyal Sigortalar Kurumu) anlamına gelir.