657 sayılı Devlet Memurları Kanununun Devlet memurluğuna alınacaklarda aranılan şartları düzenleyen 48 inci maddesinin genel şartlara ilişkin (A) bendinde “Kamu haklarından mahrum bulunmamak” ve “Taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla …

657 4A ne demek?

4A memur olarak bilinen çalışanlardır. Görevi “Devlet ve diğer kamu tüzel kişiliklerince genel idare esaslarına göre yürütülen asli ve sürekli kamu hizmetlerini ifa ile görevlendirilenler, bu Kanunun uygulanmasında memur sayılır.” şeklinde tanımlanmıştır.

DMK 48 a 5 nedir?

(657 sayılı kanun m.48/5). Kasten işlenen bir suçtan 1 yıl veya daha fazla hapis cezasının memuriyet görevi sırasında işlenmesi halinde, kişinin memuriyet görevi sona erer. Mahkum olunan 1 yıl hapis cezası adli para cezasına çevrildiği takdirde memuriyet engeli ortadan kalkar.

Kadro sınıflandırması nedir?

Sınıflandırma, kadroların güçlük ve sorumluluk oranlarına gö re, bir hiyerarşik düzen içinde sistematik olarak incelenmesi ve aşamalandırılmasıdır. Sınıflandırma sonucunda belirli bir kadronun yeri bulunduktan sonra, bu kadroyu dolduran memura otomatik olarak o kadroya uygun ücret ödenecektir.

Sözleşmeli memur 4A mı 4b mi?

4-B Sözleşmeli personel: Kamu kurumlarında yıllık sözleşme ile çalıştırılmasına karar verilen ve işçi sayılmayan kamu görevlileri olmaktadır. … Sonuç bağlamında, 657 sayılı Kanun 4 (B) kapsamında sözleşmeli olarak çalışanlar 5510 sayılı Kanun 4/1 ( a) kapsamında sigortalı, yani işçi statüsünde sayılırlar.

Devlet memurları 4A mı?

4A, 4B, 4C NE DEMEKTİR ? 5510 sayılı kanuna göre 4a sskılardır, 4b bagkurlular 4c emekli sandıgı. 657 devlet memurları kanuna göre 4a kadrolu memur (5510 un 4c si), 4b sözleşmeli personel (5510 un 4a sı olan ssk dan yatar primleri) 4c ise gecici işcidir…

Kadrolu memurlar 4A mi 4c mi?

4a sigorta: 4a sigortası, Eskiden Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) çatısı altında olan ve SSK'ya prim ödeyenleri dahil eden bir sigortaydı. … 4c sigorta: Birçoğunuzun aşina olduğu Emekli Sandığı, SGK'ya dahil olduktan sonra 4c adını aldı. 4c sistemi, devlet memuru olarak hizmet eden kadrolu çalışanları kapsar.

Hangi suçlar devlet memuriyetine engeldir?

Memuriyete Engel Teşkil Eden Mahkûmiyetler 1) zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmama'' suçlarıdır.