Bebeğinize günde 2 tane hurma vererek hem sağlıklı beslenmesini destekleyip hem de hastalıklardan korunmasına yardımcı olabilirsiniz. 8 ay civarındaki bebeğinizi hurmayla tanıştırabilirsiniz.

Bebeğe hurma nasıl yedirilir?

1 hurmanın çekirdeğini çıkarıp blenderdan yahut robottan geçirip püre yapıp o şekilde bebeğinize yedirebilirsiniz. Büyük bebeklere ise çekirdeğini çıkarıp, hurmayı eline verebilirsiniz, fakat dikkat edin yine sizin gözetiminizde yesin.

Hurma ezmesi bebeklere ne zaman verilir?

Kahvaltı, bebekler için günün en önemli öğünlerindendir. Hurmalı bebek kahvaltısını da 8+ ay ve üzeri bebişlerinize yedirebilirsiniz.

Hurma nasıl püre haline getirilir?

Hurmalar sıcak suda bekletilir, kabuğu soyulup çekirdekleri çıkarıldıktan sonra blenderdan geçirilir ve hurma püresi elde edilir. Köpük haline getirilen yumurtalar ile karıştırılır. Diğer malzemeler de eklendikten sonra, 170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir.

Bebeklere cennet hurma nasıl verilir?

Cennet Hurması Püresi (bebekler için) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Hurmanın kabuğu soyulur, çatalla ezilir. Üzerine 1 tatlı kaşığı dövülmüş ceviz eklenir.
  2. Ben cevizi tek başına yediremediğim için bu şekilde yaptım. Afiyet olsun.

Nov 21, 2013

Hurma bebeklere ne zaman verilir?

Bol miktarda fosfor ve kalsiyum içeren hurma, bebeklerinizin kemik hastalıklarına karşı daha dirençli olmasını sağlar. Bebeğinize günde 2 tane hurma vererek hem sağlıklı beslenmesini destekleyip hem de hastalıklardan korunmasına yardımcı olabilirsiniz. 8 ay civarındaki bebeğinizi hurmayla tanıştırabilirsiniz.

Cennet hurması kaç aylık bebeğe verilir?

Trabzon Hurması Faydaları İçinde protein, A vitamini, betakaroten, B1 – B2 -B6, magnezyum, kalsiyum fosfat, demir, potasyum ve folik asit (B9) var. Küçük gurmenizi Trabzon hurması ile tanıştırmak için ideal zaman 8. ay.

Hurma nasıl ezilir?

Hurmaları suyun içinde bekletin. Daha sonra çekirdeklerini çıkararak blenderın içine atın. Bir süre hurmaları blenderda çektikten sonra diğer malzemeleri ekleyin.