Bir kadının adet kanaması başladıktan 1-2 gün sonra hamile kalma olasılığı neredeyse sıfır. Ancak, kanaması devam etmesine rağmen, adet döneminin sonlarında korumasız cinsel ilişkiye girilirse hamile kalma olasılığı var.Sep 17, 2020

Adet oldugum halde hamile olabilir misin?

Normal süre, normal miktarda ve beklenen tarihte adet olmuşsanız, adet görmeden önceki ilişkilerinizden kaynaklanan bir gebelik söz konusu olamaz. Adet gördükten sonra oluşacak korunmasız ilişkilerden gelecek ayda gebelik olabilir ama geçmiş dönemlerden kaynaklanan gebelik olmaz. Çünkü normal adet olunmuştur.

2 ay düzenli adet gören hamile olabilir mi?

Bunun pek çok örneği vardır. Ve halk arasında ''üste görme'' diye söz edilir. Yani kadın hamileliğin en dikkat çekici belirtisi olan adetlerin kesilmesi olayıyla karşılaşmadan, yine düzenli olarak adet görmeyi düşdürse de hamile kalmış olabilir. Bu adetlerin bir, iki ya da en fazla üç ay sürdüğü bilinir.

Her ay düzenli adet gören bir kişi neden hamile kalamaz?

Kadına ait sebeplere baktığımızda da yumurtlama bozuklukları yani düzenli olarak adet görememe, yumurta kapasitesinin azalması, tüplerin tıkanması, rahim içi yapışıklıklar, endometriozis dediğimiz rahim içine ait hücrelerin rahim dışındaki dokularda da bulunarak kistik kanamalı yapılar oluşturması gibi nedenlerin …

2 ay adet gecikmesi olur mu?

Uzmanlar adet gecikmesinin üç ay devam etmesinin normal olmadığını belirtiyor. Normal adet döngüsü (siklüs) bir kadında 21-35 gün arasında değişmektedir. Bir adet siklüsünün 35 günden uzun sürmesi durumunda adet gecikmesinden bahsediliyor.

Duzenli adet olan biri hemen hamile kalir mi?

Bir kadının gebe kalabileceği süre âdetin ilk gününe göre 6. gün başlar ve yumurtlamanın olduğu gün sonlanır. Bu nedenle gebeliği yakalayabilmek için, düzenli adet gören kadınlarda hemen adet bitiminden itibaren yumurtlama gününe kadar 1-2 günde bir ilişki olması tavsiye ediyoruz.

Düzenli adet gören kadın hamile kalır mı?

Düzenli Adet Gören Her Kadın Gebe Kalabilir mi Kadınlarda Gebelik ve Adet, Gebe Adet Görür mü, Bu her zaman mümkün olmamaktadır. Bir kadın da gebe kalması için tabiki normal bir sperm paterni tüplerin açık olması ama yumurta rezervi ya da yumurta kalitesi dediğimiz şey de önemlidir.

2 aydır adet olmuyorum bunun nedeni nedir?

Adet gecikmesinde ilk olarak akla gelmesi gereken şey ise gebeliktir. Adet gecikmesi fizyolojik olan bu durumlar dışında yumurtalıklarda gelişebilecek endometriozis kistleri, yumurtalıkların iyi ve kötü huylu tümörleri gibi patolojik kistik oluşumlarda da görülebilir.