Şu anki Menzil Şeyhi Kimdir?

Bir Allah dostu Gavsı Sani Abdulbaki'nin (K.S) hayatı Gavsı Sani Seyyid Abdulbaki, Nakşibendi yolunun büyüklerinden olan Abdülhakim Elhüseyni'nin evlatlarındandır. Ağabeyi Muhammed Raşit Elhüseyni'nin 1993 yılında Hak'ka yürümesinden sonra Menzil'de irşad görevini devralmıştır.

Adıyaman Menzil Tarikatı Nedir?

Menzil Cemaati, Nakşibendiye'ye bağlı olup Türkiye'deki cemaatler arasında en fazla mensubu olanlardandır. Menzil Cemâati "Muhammed Raşit Erol" (1930-1993) tarafından kurulmuştur. Bugün önderleri Abdulbaki Elhüseyni'dr. Adıyaman merkezli olup cemaat Ankara ve İstanbul'da da mevcuttur.

Adıyaman Menzil Tövbe nasıl alınır?

Orada tövbe almak isteyenler için bir kadın görevli tarafından ip atılıyor. Tövbe almak isteyen sağ eliyle ipi tutuyor. Bu işlem yapılırken, şeyh kadınları görmüyor. Sadece sesini duyuyor ve toplu olarak şeyhin sözleri tekrarlanıyor.

Adıyaman Menzil Şeyhi yaşıyor mu?

İstanbul'a geldiği öğrenildi. Menzil Şeyhi Gavsı Sani Sultan Seyyid Abdulbaki El-Hüseyni Hazretlerinin zevcesi geçtiğimiz haftalarda vefat etmişti. Semerkand Vakfı'ndan yapılan açıklamada Seyyid Abdülbaki Erol Hazretlerinin zevcesi Sohbet Erol'un vefat ettiği duyrulmuştu.

Menzil şeyhinin kaç çocuğu var?

Nakşibendi Tarikatının Halidiye kolunun Menzil şubesi Şeyhi Seyyid Abdulbaki El Hüseyni hazretlerinin (k.s) 5 oğlu ve 2 kızı vardır.

Menzil Peygamber torunu mu?

Muhammed'in soyundan geliyor olması. Menzilcilerin lideri Abdulbaki Erol, ehlibeyt soyundandır ve peygamberin torunudur.

Fevzeddin Erol neden Menzil den ayrıldı?

NEDEN AYRILDILAR? “Menzil – Bir tarikatın iki yüzü” isimli kitapta Feyzeddin Erol, amcası Seyda Abdülbaki Erol'un tasavvuf ehli olmak yerine cemaatleştiğini ve bu nedenle onlardan ayrıldığını söyledi.