Hem Fransızca hem de Yunanca kökenli olarak öne çıkan Aforizma kelimesi TDK açısından, 'özdeyiş' ya da 'özlü söz' şeklinde ifade edilmektedir. Detaylı açıklamak gerekirse kim tarafından söylendiği bilinen kısa ve özlü sözler olarak dile getirmek mümkün.16-Jun-2020

Aforizma nedir örnekler?

Birçoğu günlük konuşmalarda akılda kalıcı ve esprili kelime seçimi nedeniyle kullanılıyor. Örnek Aforizmalar: İstediğini her zaman alamazsın, ama denersen, bazen ihtiyacın olanı alırsın. Bir dağa hareket eden adam, küçük taşlardan uzaklaşarak başlar.

Aforizm ne anlama gelir?

Aforizma kelimesi kimi zaman bir kimi zaman birden fazla cümleden oluşan güzel ve özlü sözleri tanımlamak için kullanılır. Bu sözler duygu, düşünce veya görüşleri kısa ve kararlı bir anlatmaktadır. … Fransızcadan dilimize giren bu sözcük Fransızcada da tam olarak aynı anlamı taşımaktadır.

Özlü söz aforizma ne demek?

Aforizma, çeşitli konulardaki düşünceleri, kesinlikle bilinmesi gereken kural ve özellikleri birkaç kelime ile öz ve ahenkli olarak anlatan cümle, bir çeşit vecize veya bir slogandır. Sözcüğün kökeni Latince'deki "aphorismus" sözcüğünden gelmektedir.

Vecize olmak ne demek?

Vecize kelimesinin Türk dil kurumu üzerinden anlamı 'özdeyiş' şeklinde karşılık bulunmaktadır. … Herhangi bir konu hakkında çok bilinmesi gereken bir durumun, kısa ve öz şekilde anlatılması özdeyiş olarak bilinir. Ayrıca kimin söylediği bellidir ve birkaç kelime ile söylenmek istenen anlatılır.

Aforizma nedir nasıl yazılır?

Hem Fransızca hem de Yunanca kökenli olarak öne çıkan Aforizma kelimesi TDK açısından, 'özdeyiş' ya da 'özlü söz' şeklinde ifade edilmektedir. Detaylı açıklamak gerekirse kim tarafından söylendiği bilinen kısa ve özlü sözler olarak dile getirmek mümkün.

Aforizma şiir nedir?

Aforizma yani Özdeyiş derin anlamı olan geniş duygu ve anlatıların tek ve sloganımsı cümle şeklini almış halidir. Yani, derin duygu tasvirleri ve onlarca kelimeyle ifade edilmeye çalışılanın tek solukta çıkmasıdır.

Günün mottosu ne demek?

Günlük hayatta sıklıkla kullandığımız bir kelime olan motto kelimesi İtalyancadan dilimize geçmiştir. TDK'ya göre anlamı 'özdeyiş, slogan'dır. Genel olarak belli bir düşünce biçimine sahip olmamız da bir mottomuz olduğu anlamına gelmektedir.