ömrün sonu. artık daha çok "ahir ömür" (ahir ömrümde, ahir ömrümüzde) diye geçiyor. ''âhir'i kâr'' olarak da bilinen ve ''ömrün sonu'', ''işin sonu'' anlamlarına gelen bir kelime.Feb 13, 2012

Ahir ömür anlamı nedir?

ahir-i ömür / âhir-i ömür Hayatın son dönemi.

Ahir zaman ne demek TDK?

TDK'ya göre Ahir Zaman 2. anlamı : Dünyanın son günleri, kıyametin kopmak üzere bulunduğu günler veya yıllar.

Evvelimi ne demek?

Evvelim kelimesi ne demek? Evvel: Önce kelimesinin Arapça kökenli karşılığıdır. Yani öncem sendin anlamı taşıyor ilk kısım.

Ahırın anlamı nedir kısaca?

Evcil büyükbaş hayvanların barındığı kapalı yer, hayvan damı.

Ahir kelam ne demek?

özellikle arapların alışveriş yaptıkları sırasında daha doğrusu pazarlık aşamasında fazlaca kullandıkları bir kelimedir. yani ahir kelam, son kelam bunun fiyatı en son ne olur anlamına gelen bir kelimedir.

Salkımlar ne demek?

Salkım kelimesi Türkçe'de "sarkmak, asılı olmak" anlamına gelir. Eski Batı Türkçesinde yazılı örneği bulunmayan *salk- "sarkmak, asılı olmak" fiilinden +Im sonekiyle türetilmiştir. Eski Türkçe fiil Eski Türkçe sal- "sarkıtmak, sallamak" fiilinden +Ik- sonekiyle türetilmiştir.

Ahir zaman alametleri nelerdir?

Kıyametin kopuşu öncesinde gerçekleşeceğine inanılan başlıca hârikulâde olaylar deccâlin ortaya çıkışı, mehdînin zuhuru, Hz. Îsâ'nın gökten inmesi, Ye'cûc ve Me'cûc'ün görünmesi, Hicaz bölgesinde büyük bir ateşin çıkışı, gökten insanları bürüyen bir dumanın inmesi ve dâbbetü'l-arzın yerden çıkmasından ibarettir.