E imza neden okumaz?

Eğer kart okuyucunuzun ışığı yanmıyor İse bilgisayarınız kart okuyucuyu tanımamış olabilir veya kart okuyucunuz arızalı olabilir. Adım 1: E-imzanızı bilgisayarın farklı bir USB yuvasına takarak deneyiniz. . Adım 2: Nitelikli Elektronik Sertifika çipinin mini kart okuyucuya doğru yerleştirildiğinden emin olun.

Akıllı kart ve kart okuyucu nedir?

Akıllı kart okuyucular çoğunlukla entegre devre kartlarını yapılandırmak için kullanılan yardımcı ürünlerdir. Bunun yanı sıra devreleri kişiselleştirmek için de akıllı kart programcılarından destek alınır. Daha gelişmiş özellik ve hızlı sonuçlar için akıllı kart okuyucular etkin bir seçenek olabilir.

E imza çalışmıyor ne yapmalıyım?

Tüm programlar kurulu olduğu halde Eİmza sorunu devam ediyorsa bilgisayarınızdaki mevcut antivirüsü devre dışı bırakın; sorunun devam etmesi halinde bilgisayarınızın Denetim Masası Bölümü'nden Windows Update kısmını kontrol edin. Güncelleştirmeleri denetledikten sonra işlemi bir daha deneyin.

Mali mühürü aldım ne yapmalıyım?

Kurye tarafından tarafınıza elden teslim edilen AKİS Akıllı Kartta yer alan Mali Mühür Elektronik Sertifikanın yüklü olduğu çipli parça 1 numaralı şekilde gösterildiği gibi işaretli yerlerinden hasar verilmeden kırılarak çıkarılır. Eğer kenarlarında çapak kaldıysa uygun bir aletle temizlenir.

Akis kart nasıl çalışır?

Akis, Akıllı Kart Nasıl Çalışır? Akıllı kart içerisinde mikro bilgisayar olarak tabir edilebilen mikro işlemci, bellek, şifreleme cihazı olan kripto işlemci bulunduran akis; minimum elektriksel güç ile dış dünyayla temaslı ya da temassız olarak iletişim kurabilir.

E imza bozulursa ne olur?

Başvuru şeklinizi "Kayıp/Çalıntı" olarak belirlenmesi sonucu, üretilen yeni elektronik imzanız kaybedilen imzanızın kalan süresi kadar geçerli olacak ve TÜBİTAK tarafından kurumunuzdan "Kayıp/Çalıntı" ücreti tahsis edilecektir.

Akıllı kart nasıl kullanılır?

Temaslı akıllı kart kullanımı sırasında kartın kart okuyucuya takılması gerekmektedir. Böylece kart yüzeyi üzerindeki iletken bölge ile doğrudan bağlantı kurulabilir. Temassız akıllı kartlar bir işlem gerçekleştirebilmeleri için bir anten yanından geçirilirler. Bunlarda plastik kredi kartı görünümündedirler.