[1] Varlıklı olan, bir şey verebileceği, yardımda bulunabileceği için, birine bir şey veren, alandan daha üstündür. Bu üstünlük yaptığı iyilikten ve yardımdan kaynaklanmaktadır. Yardım ve iyiliksever kimseleri herkes sever, sayar.

El elden üstündür atasözünün anlamı nedir kisaca?

Bu bakımdan "El elden üstündür" atasözünün taşıdığı anlam şu şekilde olmaktadır; "Bir işte ne kadar iyi olursanız yahut kendinize aşırı bir güveniniz söz konusu ise unutmamalısınız ki her zaman sizden çok daha iyi olan birileri vardır."

Veren el alan elden üstündür sözü kime ait?

Çok cömert ve merhametli bir Müslüman olan rahmetli babam, Peygamber Efendimiz"in bu hadisini pek sever, sıkça anardı: "Veren el, alan elden üstündür!" Kimseden bir şey almamak ve asla borçlanmamak prensibiyle yaşayan babam, muhtaçlara karşı savurgan denecek kadar cömertti.

El elden üstündür ne demek TDK?

EL ELDEN ÜSTÜNDÜR TDK SÖZLÜK ANLAMI Türk Dil Kurumu Atasözleri ve Deyimler Sözlüğü'ne göre "el elden üstündür" atasözünün anlamı; "Her şeyden ve herkesten daha iyi ve üstün olan bulunur" şeklindedir. Bir konuda çok iyi olduğu kabul görülen kişi bile o konunun son kademesine ulaşmış sayılmaz.

Üstündür atasözünün anlamı nedir?

Kısaca Atasözü Açıklaması 'El elden üstündür' atasözünün halk arasındaki anlamı; 'bir işte ne kadar iyi iseniz veya kendinize aşırı bir güveniniz var ise unutmayınız ki her zaman sizden daha iyi birileri vardır' anlamına gelmektedir.

Üstündür atasözü ne demek?

'El elden üstündür' atasözünün halk arasındaki anlamı; 'bir işte ne kadar iyi iseniz veya kendinize aşırı bir güveniniz var ise unutmayınız ki her zaman sizden daha iyi birileri vardır' anlamına gelmektedir.

Bir elin nesi var iki elin sesi var ne demek?

Bir Elin Nesi Var İki Elin Sesi Var atasözünün TDK'ya göre anlamı, başarıya erişmek için birlik olmak gerek manasında kullanılan bir sözdür. Her insanın gücünün bir sınırı vardır.

Atasözünün açıklaması nedir?

Atasözü Nedir? Toplumların asırlarca süren deneyimlerinden ve gözlemlerinden elde ettikleri yargılarını, ortak düşünce ve tutumlarını yansıtan; içinde mecazi bir anlam barındıran, eğitici ve öğretici pedegojik-didaktik) vasfı bulunan kalıplaşmış, kısa ve özlü söz; eş.