Alanya Antalya’da mı?

Alanya, Türkiye'nin Akdeniz Bölgesi'deki Antalya iline bağlı bir turizm ilçesidir.

Alanya nasıl bir yer?

Alanya, ülkemizin güney sahillerinde yer alan güzide bir turizm beldesidir. Ülkemizin Akdeniz'e komşu illerinden Antalya'nın ilçesi olup, şehir merkezinin doğusunda ve şehir merkezine yaklaşık olarak 140 kilometre mesafededir. Antalya'nın Manavgat, Gündoğmuş ve Gazipaşa ilçelerine komşudur.

Alanya nemli mi?

Alanya'da tipik bir Akdeniz iklimi hüküm sürmektedir. Özellikleri : Kışın yağışlı ve nemli yazın kurak ve sıcak olmasıdır.

Antalya Alanya nereye bağli?

Alanya, Antalya'nın ilçelerinden kuzeybatıda Manavgat, kuzeyde Gündoğmuş ve güneydoğuda Gazipaşa ilçeleriyle birlikte kuzeydoğuda Konya'nın Hadım ve Taşkent ilçeleriyle, doğuda da Karaman'ın Sarıveliler ilçesiyle komşudur. Ayrıca Alanya güneybatısıyla Antalya'nın Akdeniz'e kıyısı olan ilçelerindendir.

Antalya merkez Alanya arası kaç km?

Antalya ile Alanya arası karadan 135 km sürmektedir. Bu zaman dilimi kara taşıtları ile 2 ile 2 buçuk saat arası sürmektedir.

Alanya neyi ile meşhur?

Alanya standında Alanya muzu, avokadosu, keçi boynuzu, keçi boynuzu pekmezi, ipek böcekciliği, arıcılık ve ürünleri, kabak işleme, yöresel kıyafetler konuklara tanıtılacak.

Alanya’nın en güzel yeri neresi?

Alanya Kalesi: Alanya'nın simgesi haline gelmiş olan Alanya Kalesi, merkezde yer alıyor. Alara Kalesi: Türk mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan Alara Kalesi, Alanya-Antalya yolu üzerinde yer alıyor. Sinek Kalesi: Eliseki Köyü'nde bulunan bu tarihi yapı muhteşem bir manzaraya sahip.