Ali Demir şimdi ne yapıyor?

Ali Demir, 'FETÖ üyeliği' ve 'görevi kötüye kullanma' suçlarından 18 yıl hapis istemiyle yargılanıyor. Buna rağmen, İstanbul Teknik Üniversitesi'nde akademisyen ve lojmanında kalıyor.

Ali Demir neden Tutuklandımı?

Soruşturmayı yürüten savcı tarafından ifadesi alınan Demir, "silahlı terör örgütüne üyelik" suçundan tutuklama talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Mahkeme "elektronik kelepçe takmak suretiyle konutu terk etmeme" şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

Ali Demir hangi yıllarda ösym başkanlığı yaptı?

SÖZCÜ, YGS'nin ardından 25 Nisan 2011 tarihindeki ALES sınavında yaşanan skandalı bu başlıkla sayfalarına taşımıştı. Ali Demir, 2010-2015 arasında ÖSYM Başkanlığı yaptı. O dönem, hep skandallarla anıldı.

Ali Demirli kimdir?

Ali Demir 1959 yılında Konya'da doğdu. İTÜ Makine Mühendisliği Bölümü'nden 1982 yılında mezun oldu. Doktorasını, İngiltere'deki Loughborough Teknoloji Üniversitesi'nde yaptı. İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü görevine getirildi.

Ali Demir Zafer Koleji kimdir?

Ali Demir, hayalini kurduğu Zafer Koleji'nin 1. yıl dönümü olan 11 Mayıs'ta hayatını kaybetti. 1945'te Niğde'nin Ulukışla ilçesinde dünyaya gelen Demir, 1987-1988 öğretim yılında Zafer Eğitim Kurumları'nı kurarak ülke genelinde yaygınlaştırdı.

Ösym başkanları kimlerdir?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi
BaşkanHalis Aygün
Bütçe₺717.792.000 (2020)
Resmî siteosym.gov.tr
Eski adıÖğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi

Ösym Başkanı Kim 2020?

Dr. Aygün 2021'deki sınavlar için yeni hedefleri açıkladı (14.12.2020) Ankara, İstanbul ve İzmir'in ardından dördüncü e-sınav merkezi olacak Adana e-sınav merkezi için Çukurova Üniversitesi ile protokol imzalandı.