Altın Elbiseli Adam lakabıyla bilinen ve yayınladığı motosiklet videolarıyla geniş bir hayran kitlesine sahip olan Barkın Bayoğlu, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.26 Jul 2017

Altın Elbiseli Adam niye öldü?

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde geçirdiği motosiklet kazası sonucu hayatını kaybeden Barkın Bayoğlu'nun bugün ölüm yıldönümü. 25 Temmuz 2017 yılında vefat eden Altın Elbiseli Adam'ın hayat hikayesi oldukça merak edilir oldu.

Altın Elbiseli Adam hangi Türk devletine ait?

Isık Kurganı'ndan sonra Kazakistan'ın çeşitli yerlerinde "5 altın adam ve altın hanım" bulunduğunu dile getiren Saparbekuly, eserlerin İskitler dönemi mirası olduğuna dikkati çekti. Saparbekuly, "Altın Adam, tarihimizin sadece Göktürkler'den değil, Hunlar ve Sakalar devrinden başladığını gösteriyor." dedi.

Altın Elbiseli Adam kaç km hızla öldü?

Bir anlık dalgınlıkla birlikte saatte yaklaşık 160 kilometre hızla ilerlerken çarpışan ikili, yere düştükten sonra metrelerce sürünerek taklalar atmışlardı. Barkın Bayoğlu kazaya ilişkin görüntüleri ve açıklamalarını da esprili diliyle anlatmıştı.

Neden Altın Elbiseli Adam?

Kazakistan'da inşaat çalışmaları sırasında bulunan, üzerindeki 3 binden fazla el işlemesi altın plaka nedeniyle bir hakana ya da oğlu tegine ait olduğu düşünülen Altın Elbiseli Adam, Türk kültürünün ve medeniyetinin tarih içindeki derinliğini ortaya koyan önemli argümanlar arasında yer alıyor.

Barkın Bayoğlunun motorlarına ne oldu?

Sabah Gazetesi'nden Dilek Yaman'ın haberine göre, motosiklet tutkunlarının yakından tanıdığı bir isim, motosiklet uzmanı Barkın Bayoğlu, geçtiğimiz 25 Temmuz 2017'de 15 Temmuz Şehitler Köprüsü çıkışında motosikletiyle yaptığı kazada hayatını kaybetmişti.

25 Temmuz 2017 de kim öldü?

Bayoğlu kaldırıldığı hastanede, çarptığı Buğra Erdem isimli genç ise olay yerinde yaşamını yitirdi. Motosiklet tutkunlarının yakından tandığı bir isim, motosiklet uzmanı Barkın Bayoğlu, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü çıkışında motosikletiyle yaptığı kazada hayatını kaybetti.

Altın Elbiseli Adam zırhı hangi devlete ait?

Kazakistan'ın Altın Elbiseli Adam Dünya Müzeleri'nde projesi çerçevesinde Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde sergilenen zırh, Türk kültürü ve medeniyetinin tarihteki derinliğini ortaya koyan önemli argümanlar arasında yer alıyor.