Kredi kartıyla altın alımında 4 taksite kadar seçenek sunulmaktaydı. … Son düzenlemenin ardından basılı ve külçe halinde olmayan tüm altınlar için taksitlendirme 8 aya kadar çıktı. Alınan kararlara göre taksitlendirmenin en maksimum seviyesi 12'dir. Bazı kuyumcular taksit yapmaya yanaşmayabilirler.Dec 8, 2021

Altına kaç taksit yapılıyor 2021?

Düzenlemeye göre, altın alacak kişiler kredi kartına 6 ay yerine 3 aya kadar taksit yapabilecek.

Kredi kartı altın kaç taksit?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK), kredi kartı ile alışverişte taksit sayısına düzenleme getirmesiyle kredi kartı ile taksitli altın almak için belirlenen süre de değişmiştir. Düzenlemeye göre artık kredi kartı ile altın alımı yapacak kişiler, kredi kartına 6 ay yerine 3 aya kadar taksit yapabilecek.

Kuyumcudan kredi kartıyla altın alınır mı?

Her kuyumcudan kredi kartı kullanarak altın alınabilir fakat bazı kuyumcular bunu kabul etmeyebilir. … Kredi kartına yapılan tek çekimlik altın alışverişi, banka tarafından taksitlendirilir. Bu taksitlendirme işlemini bankanın mobil uygulamasından da kolayca yapılabilir.

Kredi kartı en fazla kaç taksit yapılır?

BDDK'dan yapılan açıklamaya göre, kredi kartlarında taksitlendirme sürelerinin, basılı ve külçe halinde olmayan kuyumla ilgili harcamalarda 6 aydan 3 aya, mobilya ve elektrikli eşya alımlarında 12 aydan 9 aya indirilmesine karar verildi.

Taksit yasaklı sektörler hangileri?

Basılı ve külçe halinde olan kuyum harcamaları, Telekomünikasyon, doğrudan pazarlama ile ilgili harcamalar, yurt dışında yapılan harcamalar ve yemek, gıda, alkollü içecek, akaryakıt, kozmetik, ofis malzemesi ile hediye kart, hediye çeki ve benzeri şekillerde herhangi somut bir mal veya hizmeti içermeyen ürünlerin …

Kuyumcular kaç taksit yapıyor?

Kredi kartı ile ödemelerde (sarrafiye* ve ziynet ürünleri hariç) pırlanta, elmas ve altın takı alışverişlerinizde 8 taksit imkanından faydalanabilirsiniz. BDDK mevzuatı gereği külçe altın ve ziynet/sarrafiye* altın alışverişlerinizde taksit uygulanmamaktadır, bu ürün grubunda banka komisyon oranı söz konusu olabilir.

Kuyumcu kredi kartı kaç taksit 2020?

Kredi kartı ile altın olmak yasal olarak mümkündür. Külçe ve basılı altın olmadığı müddetçe 8 aya kadar vadelendirme olanağı da vardır. Bazı kuyumcular taksitlendirmeye yanaşmasalar bile banka tarafından tüketicilere 3 taksit imkânı verilmektedir.