AMH değeri düşük ise yumurta kalitesizdir denemez, AMH yumurta sayısını gösterir. Over rezervi yaşla birlikte azaldığından AMH değerleri de yaşla birlikte düşer. Tüp bebek tedavisinde vereceğimiz ilaç dozlarının kararında AMH seviyesi önemli bir rol oynar.

AMH 0.05 ne demek?

Çok düşük ( AMH <0.5 ng/ml ) kaliteli yumurta geliştirme ve gebelik şanslarını etkilemediği bilgisini veriyoruz. Sonuç olarak AMH seviyesi düşük bile olsa, hala çok kaliteli-gebelik ihtimali yüksek olan embriyolar elde edilebilir.

AMH değeri 0.01 ne demek?

Ergenliğe girdiğinde daha da artar ve 25 yaşında AMH değeri maksimum seviyeye ulaşır. 25 yaşından sonra yaşla beraber AMH değeri düşmeye başlar ve menopozda AMH değeri kanda saptanamayacak değerlere ( <0.01) düşer. Kadında AMH değerinin 1 ng/ml'in üzerinde olması normal yumurtalık rezervinin olduğunu gösterir.

AMH degeri kaç olursa menopoz?

Yüksek AMH değerlerinin menopoz yaşının belirleme değerleri de şöyle bulunmuştur. Mesela AMH seviyeleri 0.7 -1.5 arasında olan kadınlardan yaşları 45-48 olanlar ortalama 9 yılda menapoza girerken, yaşları 35-39 olanlar yaklaşık olarak 13 yılda menopoza girmektedirler.

AMH değeri en az kaç olmalı?

AMH değerinin 4 ng/ml düzeyinin üzerinde olması yüksek AMH, 1.5 ila 4 ng/ml anti-müllerian hormon aralığı normal AMH, 1.5 ng/ml değerinin altında olması düşük AMH ve 0.5 ng/ml'den düşük olması çok düşük AMH değerini gösterir.

AMH 0.4 ne demek?

Kanda AMH Düzeyi Ölçüm Değerleri Nelerdir? < 0.4 ng / ml = Çok kötü over rezervi, tüp bebek tedavisi denenmemelidir. 0.7 – 1.0 ng / ml = Normalden az over rezervi Tüp bebek tedavisi yapılmaldır.

AMH değeri 0.02 ne demek?

AMH değerinin 4 ng/ml düzeyinin üzerinde olması yüksek AMH, 1.5 ila 4 ng/ml anti-müllerian hormon aralığı normal AMH, 1.5 ng/ml değerinin altında olması düşük AMH ve 0.5 ng/ml'den düşük olması çok düşük AMH değerini temsil eder. Bu değerler aynı zamanda kişinin doğurganlığı ile de doğru orantılıdır.

AMH 0.1 ne demek?

AMH değeri 1 ng/ml altında ise bu bize çocuk için acele etmemizi söyler. 1-3.3 ng/ml değerleri normal sınırlardır. AMH değeri gebelik şansını göstermez. Çok düşük AMH seviyesinde bile gebelik şansı vardır veya diğer bir deyişle tüp bebek tedavisi yapılamayacak bir AMH değeri yoktur.