YERLEŞTİRME SONUÇLARININ İLANI AMP meslek alanlarına yerleştirme sonuçları 17 Temmuz 2020 de ilan edilecektir. Sonuçlar, https://e-okul.meb.gov.tr ve Veli Bilgilendirme Sisteminden duyurulacaktır. Ayrıca 8383 Mobil Bilgilendirme Servisine üye olan velilerin cep telefonlarına kısa mesaj (SMS) gönderilecektir.

Bölüm sonuçları nereden bakılır?

Öğrenciler, yerleştirme sonuçlarına TC kimlik numaraları ve doğum tarihleri ile "sonuc.meb.gov.tr" internet adresinden ulaşabilecek.

E okul meslek seçimi nasıl yapılır?

  1. eokul.meb:gov.tr ANASAYFASINI AÇINIZ.
  2. Anadolu Meslek Programlarında Alana Geçiş İşlemleri SEÇENEĞİNİ BULUNUZ.
  3. Seçime Tıklayınız.
  4. Öğrenci Bilgilerini Giriniz.
  5. Seçmek İstediğiniz Alanları Sıralayınız. Örneğin: Fındıklı Mtal İçin 700607 Kodunu Giriniz. Varsa Diğer Kodları Giriniz.
  6. Kaydedin.

Jul 1, 2020

Meb nasıl girilir?

Öğrenciler, öğretmen ve yöneticiler sistem bilgilerine T.C kimlik No ve okul numaraları ile kolayca erişim sağlayabiliyor. E-Okul VBS'ye giriş yapmak için ilk önce “e-okul.meb.gov.tr” adresine giriş yapmanız ve ardından karşınıza çıkan ekrana sizden istenilen bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde girmeniz gerekiyor.

E okul meb e nasıl girilir?

E okul sistemine giriş yapabilmek için “eokul.meb.gov.tr” adresinde güvenlik kodu, öğrenci kimlik numarası ve öğrenci okul numarasını girmek gerekiyor. İstenilen bu bilgiler sisteme girildikten sonra veli girişi tamamlanmış oluyor ve öğrenci ile ilgili bilgilere ulaşılabiliyor.

9 sınıf alan seçimi sonuçları nereden öğrenilir?

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, alana yerleştirme sonuçları e-Okul sistemi üzerinden açıklandı. Öğrenciler e-Okul öğrenci girişi ile sisteme giriş yaptıktan sonra meslek lisesi alan seçim ve dal sonuçlarını öğrenebilecek.

Meslek lisesi bölümleri nasıl öğrenilir?

Anadolu Meslek Lisesi, alan seçimi yerleştirme sonuçları e-Okul üzerinden öğrenilebiliyor. Yerleştirme sonuçlarınızı e-Okul üzerinden T.C kimlik numaranız ve şifreleriniz ile sorgulayabilirsiniz.

Doğru bir meslek seçimi nasıl yapılır?

Meslek Seçiminde Dikkat Edilecek Hususlar Nelerdir?

  1. Bireysel Tanımlama. Kişisinin kendini tanıyabilmesi her zaman büyük önem arz eder. …
  2. Alanlara Yönelik Mesleklerin Belirlenmesi. …
  3. Mesleklerin Tanımlanması …
  4. Mesleğe Yönelik Hazırlıkların Tamamlanması …
  5. Kendinize Güvenin.

Jan 1, 2021