Yüksek lisans başvuruları ne zaman 2022?

Enstitümüz 2021-2022 Eğitim öğretim Bahar yarıyılı Lisansüstü başvuruları 3-14 Ocak 2022 tarihleri arasında Enstitü Başvuru Sistemi üzerinden olacaktır. Lisansüstü programlara öğrenci kabul sürecine ilişkin güncel bilgilere, Ana Bilim Dalları web sayfalarından ve Enstitümüz web sayfasından ulaşılabilmektedir.

Gazi Üniversitesi yüksek lisans kaç puan?

Yüksek lisans programlarında giriş sınavı puanı 60,00'ın, tezsiz yüksek lisans programlarında 55'in, doktora/sanatta yeterlik programlarında 70,00'in ve bütünleşik doktora/sanatta yeterlik programlarında ise 85,00'in altında olan adaylar başarısız sayılır.

Gazi Üniversitesi yüksek lisans dil şartı var mı?

Başvurularda ALES ve Yabancı Dil Şartı istenmeyecek olup; (YÖK Not Dönüşüm Tablosuna göre) Yüksek Lisans Programlarımız için Lisans AGNO puanı 2.3, Doktora Proramlarımız için Yüksek Lisans AGNO puanı 2.5 olarak belirlenmiştir. Yerleştirme Başarı Puanı sadece AGNO puanına göre hesaplanacaktır.

Yüksek lisans Kayıtları ne zaman 2021?

27 Ocak 2021 günü kabul alan adayların listeleri web sayfası üzerinden ilan edilecektir. Kabul alan adaylar 5 Şubat 2021 (saat 16:00) tarihine kadar kayıt olma hakkına sahiptirler. Yedek listede yer alan adayların kayıt tarihleri 9-12 Şubat 2021'dir.

Yüksek lisans alımları ne zaman olur?

Yüksek lisans başvuruları sene içerisinde Güz ve Bahar dönemlerinde olmak üzere iki defa yapılmaktadır: Başvuru tarihleri okula göre çok farklılık göstermekle birlikte genel olarak bahar dönemi başvuruları Ocak, Şubat aylarında güz dönemi başvuruları Ağustos, Eylül aylarında yapılmaktadır.

Açık öğretim yüksek lisans başvuruları ne zaman 2021 2022?

1- Adaylar başvurularını 05-30 Temmuz 2021 tarihleri arasında Anadolu Üniversitesinin basvuruyld. anadolu.edu.tr adresinden yapacaklardır. 2- Adayların başvuru yapabilmesi için öncelikle sisteme “Üye Ol” linkini kullanarak sadece bir kez üye olması gerekmektedir.

Tezsiz yüksek lisans ücretleri ne kadar?

Tezsiz yüksek lisans programı toplam otuz krediden ve 90 AKTS'den az olmamak kaydıyla en az on ders ile dönem projesi dersinden oluşur. Öğrenci, dönem projesi dersinin alındığı yarıyılda dönem projesi dersine kayıt yaptırmak ve yarıyıl sonunda yazılı proje ve/veya rapor vermek zorundadır.