Fakat Akaryakıt fiyatlarında yapılan yüksek zam oranları sonrası Ego bilet fiyatlarında da zam yapılması gündeme geldi. 5 ocak 2022 tarihinden itibaren yeni fiyatlar uygulanmaya başlandı. Ankarakart ile; Tam : 4,50 TL. İndirimli: 2,50 TL.

Ankara Tam kart ne kadar 2021?

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı EGO Genel Müdürlüğü'nün yeni toplu taşıma tarifesine ilişkin hazırladığı teklif, Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nce (UKOME) karara bağlandı. Buna göre, 3,25 lira olan Ankarakart tam biniş ücreti 4,5 lira, 1,75 lira olan öğrenci biniş ücreti 2,5 lira oldu.

Ego tam bilet kaç TL?

Buna göre Ankara otobüs tam bilet fiyatı: 4.5 TL oldu. Öğrenci bilet ise; 2.5 TL oldu. Aktarma ücretleri ise bu tutarların yarısı kadar olarak belirlendi. Yeni tarifenin 2022 yılı Ocak ayında uygulanmak üzere UKOME gündemine alınıp karara bağlanacağı açıklandı.

EGO boş kart ne kadar?

Kart Bedeli: 11 TL. Kayıp ya da Kırık Kart İşlemleri İçin: Kızılay Metrosu veya Ankara Büyükşehir Belediyesi Ana Binası (EGO Genel Müdürlüğü A Blok) Ankarakart İşlem Merkezine gelerek 22 TL ücret karşılığında yeni kartınızı alabilirsiniz.

Ankara öğrenci kart ne kadar?

EGO öğrenci abonman kart EGO Genel Müdürlüğüne bağlı şehir içinde hizmet veren toplu taşıma araçlarında (otobüs, raylı sistemler ve teleferikte) transfersiz kullanılır ve yükleme tarihinden itibaren 30 gün geçerlidir. 225 binişlik aylık öğrenci EGO abonman kart ücreti 75,00 TL'dir.

Tam kart ne kadar?

Zam gelmeden önceki fiyatlarda İstanbulkart tam ücreti 4.03 TL, öğrenci 1,96 TL ve sosyal kart 2.88 TL olarak belirlenmişti. Mavi kartlarda ise tam 316 TL, öğrenci 57,50 TL ve sosyal kart 196 TL olarak şekillenmişti. Zammın yansıtılmasının ardından bu fiyatlar yüzde 36 artacak.

Abonman kaç TL Ankara?

Ankara'da toplu taşımada uygulanacak yeni zamlı tarife UKOME'de kabul edildi. Başkent'te 5 Ocak'tan itibaren tam biniş ücreti 4.5 TL, indirimli öğrenci biniş ücreti 2.5 TL olacak. Aylık öğrenci abonman uygulamasının yeni fiyatı 75 TL olurken biniş sayısı da 200'den 225'e çıkarıldı.

Ankara EGO ucretleri ne kadar?

Ankara'da Ego toplu ulaşıma ve dolmuş ücretlerine zam yapıldı. Alınan Karara göre, 3,25 lira olan Ankarakart tam biniş ücreti 4,5 lira, 1,75 lira olan öğrenci biniş ücreti 2,5 lira oldu.