Ankesör suç mu?

Ankesörlü telefonla arama, bir başka ifadeyle ardışık arama nevi şahsına münhasır, Latince eş deyişle sui generis bir delil olarak FETÖ dava dosyalarına silahlı terör örgütü suçunun delili olarak girmiştir. … Silahlı terör örgütü suçu objektif bir suç değildir.

Ankesör davası nedir?

Ankesör soruşturmaları diye adlandırılan genellikle askeri personelin sabit veya ankesörlü hatlardan örgütsel aramalar yapıldığı iddiasıyla ceza soruşturması başlatılabilmektedir.

Ardışık arama delil mi?

Yargıtay, güncel kararlarında ankesörlü — sabit hatlardan ardışık veya tekil yapılan aramaların FETÖ-PDY üyeliği yönünden delil olarak kabul edilebileceğini belirtse de bu husus başlı başına cezalandırmaya yeterli görmemiştir.

Ankesör somut delil mi?

Sonuç olarak ankesörlü telefon aramaları, ardışık arama veya değil kişinin FETÖ yapılanması ile ilgilisi konusunda şüphe niteliğinde olsa da kişinin tutuklanmasını gerektirecek CMK 100 anlamında “Kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delil..” niteliği taşımaz, sadece kişinin FETÖ yapılanması ile ilgili …

HTS kayıtları somut delil midir?

HTS kayıtları tek başına kuşku sınırlarını aşan, mahkumiyete yeterli ve kesin delil niteliğinde değildir. Aleyhinde usulüne uygun temin edilmiş olsa dahi HTS kayıtlarından başka delil bulunmayan kişi ceza hukukunun temel prensiplerinden olan “Şüpheden sanık yararlanır” ilkesinin koruması altındadır ve cezalandırılamaz.

Ankesörlü telefon aranabilir mi?

Ankesörlü telefonlarda yurt içi yurt dışı arama yapılabileceği gibi tüm telefon türlerine de ulaşım sağlanabilir. Yine yönlendirme, karşı arama imkânına da sahiptir. Diğer yandan smart kartlar vasıtasıyla ankesörlü telefonlardan yapılan görüşme ve ücretlendirmeler sabit ev telefonlarına yansıtılabilmektedir.

Ankesörlü telefon nasıl çalışır?

Ankesörlü telefon, kamuya açık alanlara tahsis edilen, kullanımı kamuya açık olan ücret yerine geçen herhangi bir jeton, telefon kartı, para veya kredi kartı ile kullanılan umumi telefon türüdür. Ses, SMS, internet, video-mail, kamera, e-mail ile fotoğraf gönderme gibi hizmetleri sunmak üzere tasarlanmış makinelerdir.