Rize'nin Anzer yaylasında arıların 400'den fazla çiçeği dolaşarak öz suyunu toplaması ve bal haline getirmesiyle elde edilen mucizevi Anzer balı altın değerinde.13-Mar-2020

Anzer balının özellikleri nelerdir?

Anzer balının içerisinde bulunan fenolik bileşenler oldukça güçlü antioksidan özelliği taşır. … İyi bir antioksidan olan Anzer balı aynı zamanda kanın temizlenmesini sağlar. Bağışıklık sistemini güçlendirmesi dolayısıyla birçok hastalıktan korunmayı sağlar. Sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasına yardım eder.

Anzer balı fazla yenirse ne olur?

Anzer balı tüketildikten kısa bir süre sonra kana karışan bir besin olduğundan dolayı şeker rahatsızlığı bulunan kişiler için risk oluşturabilmektedir. … Anzer balının çok fazla tüketilmesi halinde ise tansiyon, kalp hastalığı ya da mide problemlerinin yaşanabilmesi söz konusudur.

Anzer balı neden değerlidir?

Anzer Balının pahalı olması; balın yalnızca bir bölgede, yani Rize'nin Anzer Yaylası'nda üretilmesinden kaynaklanıyor. Sadece bu bölgede üretildiği için üretim kapasitesi 2,5-3 ton gibi düşük bir miktarla sınırlı kalıyor. Bu da doğal olarak arz-talep dengesi bağlamında, balın maddi değerini artırıyor.

Anzer balı kilosu kaç TL?

İki yıldır Anzer balı fiyatında herhangi bir artış yapılmamıştı. Bu bağlamda ülkemizdeki ekonomik durumu ve üreticimizin de yapmış olduğu masrafları göz önüne alarak Anzer balının kilogram fiyatı bin 200 TL olarak belirlenmiştir. 2021 ve 2022 sezonunda Anzer ballarımız bin 200 TL'den satışa sunulacaktır" dedi.

Anzer balı diğer ballardan niçin farklıdır?

Anzer balı, diğer bal türlerine göre daha düşük rutubet ve glikoz oranına sahiptir. Bu nedenle tat ve koku kalitesi de oldukça yüksektir. Neredeyse altın değerinde görülen Anzer balı, kalite özellikleri ile sınırlı miktarda toplanıyor.

Anzer balını kimler kullanamaz?

Anzer Balının Polen çeşitliğinin çok zengin olması ve içerisinde binbir çeşit dunyada eşi benzeri olmayan endemik çiçek bulunması nedeniyle, çok ağır yatalak hastalarda kullanımında Doktor tavsiyesi ile kullanılması uygundur.. Anzer Balını 1,5 yaşı altındaki çocukların kullanılması uygun değildir..

Anzer balı ne kadar tüketilmeli?

Bu yüzden anzer balını tüketmeye karar verirseniz 15 günde bir en az 5 günlük aralar vererek tüketmeye özen gösterin ve asla aşırıya kaçmayın. Anzer balının içinde bol miktarda şeker bulunduğundan günde bir yemek kaşığından fazla tüketmemeniz de oldukça önemli.