Apartman yönetici ücreti ne kadar olmalı?

Apartman yöneticileri normal koşullarda her hangi bir maaş almamaktadır. Ancak bina için belirlenmiş olan aylık aidat tutarını apartman yöneticisi vermemektedir. Yani apartman yöneticisinin bir aylık kazancı ödemediği aylık aidat ücretidir. Bunun dışında apartman yöneticisi her hangi bir maaş almamaktadır.

Apartman yönetimi nasıl Devralınır?

Devredilme işlemleri ise şu şekilde gerçekleşiyor: -Kat Malikleri Kurulu toplanıyor. Toplantı; hem sayı, hem de arsa payı bakımından kat maliklerinin yarıdan fazlasının katılımı ile gerçekleşiyor. – Site/Apartman yönetimin bir firmaya devredilmesi yönünde karar alıyor.

Apartman yöneticisi ücret alabilir mi?

Yönetici, kat maliklerinin hem sayı hem arsa payı bakımından çoğunluğu tarafından atanıyor. Peki, apartman yöneticisi maaş alır mı diye merak ediyorsanız, hemen yanıtlayalım. … Kat mülkiyeti kanununa göre yöneticilerin yaptığı yönetim hizmeti karşılığında kat maliklerinden ücret alma hakları bulunuyor.

Apartman yöneticisi ortak giderlere katılır mı?

Yönetici aidat ve yakıt masraflarını ödemiyor. Ayrıca apartmana yapılacak diğer masraflara da katılmıyor. … Yönetici yönetim masraflarına katılmayabilir veya belirlenen oranda katılabilir. Ne oranda katılacağını kat malikleri kararlaştırabilir.

Yönetici aidat öder mi?

Daire sahiplerinin ortak kararı ile apartman yöneticisi aidat öder mi sorusunun cevabı olacak şekilde bir kural belirlenmemişse yönetici, yönetim giderlerinin kendisine düşen kısmının yarısını ödemeyebilir. Eğer yönetici dışarıdan tayin edilirse belirli miktarda bir ücret ödemesi yapılabilir.

Yöneticiye ücret ödenir mi?

Yönetici, yönetim planında veya kendisiyle yapılan sözleşmede bir ücret tayin edilmemiş olsa bile, kat maliklerinden uygun bir ücret isteyebilir. … Bu yolda, bir karar alınmamış ise, yönetici yönetim süresince kendisine düşen normal yönetim giderlerinin yarısına katılmaz." hükmü yer almıştır.

Apartman yöneticisi istifa dilekçesini kime verir?

Yönetici, istifa dilekçesini görevini yaptığı apartman, site, bloğu Kat Malikleri Kurulu'na hitaben hazırlamalıdır. İstifa dilekçesinde hangi neden veya nedenlerden dolayı görevinden istifa ettiğini belirtmelidir. Görev yaptığı dönem içindeki yöneticiliğe dair tüm evrakları kurula sunacağını da ayrıca belirtebilir.