Arabada kırmızı ünlem işareti ne demek?

Bu işaret aracınızın lastik basınç sensörüdür. Bu işaret yandığı zaman bilin ki arabanızın lastiğinde ki hava miktarı azalmıştır.

Arabada sarı ışık ne anlama gelir?

Sarı renkli ise aracı servise götürmeli, kırmızı renk ise kesinlikle kullanmamalısınız. Bagaj kapağı açık anlamına gelen araç gösterge paneli işaretleri. Motor kaputu açık ise bu araç ikaz ışığı, panelde görünür.

Arabada dikkat lambası neden yanar?

Aracınızdaki ikaz lambaları yanıyorsa motor bileşenleri birbiriyle uyumlu bir şekilde çalışamıyor demektir. Motoru oluşturan yakıt, ateşleme, hava emiş ve egzoz sistemlerden biri bile hasar görse motor ikaz lambaları yanmaya başlar.

Göstergede ünlem işareti ne demek?

Araba uyarı ışıkları ünlem işareti gösterge panelinde bazı durumlarda aktif hale gelir ve farklı bölümlerdeki çeşitli arızaları işaret eder. … Bu ışık, park freni uygulandığında sürücüyü uyarmak için kullanılır, bunu yanı sıra fren hidroliği seviyesinin düşük olduğunu da işaret edebilir.

Kırmızı ünlem ne demektir?

“❗” anlamı: kırmızı ünlem işareti Emoji Bu kırmızı bir ünlem işaretidir. Ünlem işareti, beyaz ünlem işaretine ❕ benzer bir neşe ifadesi anlamına gelen Latince io'dan gelir . Böyle övgü, öfke 💢 ve sürpriz olarak güçlü duyguları ifade eder. Önemli bilgileri vurgulamak ve uyarmak için kullanılabilir ⚠️ .

Ford ünlem işareti nedir?

Yuvarlak içerisinde ünlem işareti, gösterge panelinde yazan ünlem işareti: fren sistemi uyarı lambası anlamına geliyor. … Seyir halindeyken uyarı lambası yanarsa, el freninin devrede olmadığından emin olunuz. El freni indirilmemişse fren sıvısı seviyesinin düşük olduğunu veya fren sisteminde bir arıza olduğunu gösterir.

Çekiş kontrol ışığı neden yanar?

Diğer ikaz lambalarından farklı olarak, çekiş kontrol lambası genellikle sistemin düzgün çalıştığını belirtmek için yanar. Başka bir deyişle, aracın tekerlekleri patinaja düştüğü zaman yanar. … Sistem devre dışı kalmışsa, aracı en kısa sürede bir servise götürmeniz ve arızayı tamir ettirmeniz gerekir.