Bu durumun tespit edilmesi halinde güncellenen verilere göre 122 TL tutarındaki ceza ile karşı karşıya kalınabilir. Sürücüler için can sıkıcı bir ceza olduğu için ruhsat bulundurmaya dikkat edilmesi gerekir.

Araç ruhsat olmazsa ne olur?

Ruhsatsız araç kullanma cezası 2021 yılı için 122 TL olarak ücretlendirilmektedir. Eğer 15 gün içerisinde erken ödemek isterseniz, yüzde 25 oranında indirim alabilirsiniz. İndirim aldığınız zaman da 91 TL değerinde indirim kazanabilirsiniz. Aynı zamanda ehliyetinize -10 tutarında ceza puanı yazılır.

Ruhsatı unuttum ne yapmalıyım?

Araç Ruhsatı Kayıp Ne Yapmalıyım?

  1. En kısa süre içinde durumu emniyet birimlerine iletilmesi gerekiyor. Araç ruhsat kayıp dilekçe örneğini emniyet güçlerinden isteyebilirsiniz. …
  2. Ayrıca ruhsatınızı kaybettiğinize dair gazete ilanı vermeniz, ruhsatınızın kötü amaçla kullanılması durumunda hukuki bir avantaj sağlar.

Jan 10, 2022

Ruhsatsız araç bağlanır mi?

Ruhsatsız Araç Bağlanır Mı? Trafik kontrollerinde ruhsatsız araç kullanmak tespit edildiğinde güvenlik güçlerinin doğrudan aracı bağlama yetkisi vardır. Ancak araç size aitse ve bilgiler sistemden eşleşirse yetkililer sadece cezai işlem uygulamaktadır.

Ruhsat neden arabada bırakılmaz?

Araba kendi anahtarı ile çalınırsa kasko yönünden sorun yaşayabilirsiniz. Ruhsat da çalınmış diye kaskodan sorun yaşamazsınız. Artık arabanın bilgileri sistemden pıt diye geliyor.

Eski ruhsatla muayene olur mu?

Ulaştırma Bakanlığı tarafından araçlara verilen “Trafik Tescil Belgesi” 1 Temmuz itibariyle ruhsatlardan resmen kaldırılıyor ve araçlarda muayene raporu taşınması zorunlu hale geliyor. … Yeni alınan araçların ruhsatlarında bu belge yer almayacak. Araçlar muayeneye girdiğinde de bu belge artık doldurulmayacak.

O araba ruhsatı nasıl alınır?

Araç Ruhsatı Nasıl Alınır? Ruhsat almak için istenilen belgelerle beraber noterlere başvurmak yeterlidir. Araç sınıfına göre değişen gerekli belgeler ise resmi kurumların internet siteleri aracılığıyla güncellenip yayımlanır.

Ehliyetsiz araç kullanmanın cezası nedir?

Güncellenmiş olan ehliyetsiz araba sürmenin cezası 2022 yılı itibariyle 3.674 TL olarak belirlendi. Bu durum bütün farklı araçlar için ortak şekilde ele alınmaktadır. Trafikte aktif şekilde araç kullanırken eğer yanınızda ehliyetiniz yoksa ya da henüz ehliyet almamışsanız bu cezaya maruz kalabilirsiniz.