Avukatların vergisi ne kadar?

KDV'nde genel uygulanan oran % 18'dir. Ancak % 8 ve % 1 oranları da bazı mal teslimi ve hizmet ifalarına uygulanmaktadır. Avukatlık hizmetlerinde ise KDV'de, % 18 ve % 8 olmak üzere iki farklı vergi oranı uygulanmaktadır.

Avukatlar nasıl vergi öder?

Bir serbest meslek erbabı olan avukatların da geçici vergi mükellefi olması dolayısıyla üçer aylık dönemler itibariyle geçici vergi ödemektedirler. Bu ödedikleri geçici vergileri yılsonunda verilen beyanname üzerinden hesaplanan geçici vergiden mahsup edebilirler.

Avukat stopaj öder mi?

Avukatın müvekkili GVK'nun 94. maddesi kapsamında stopaj (vergi kesintisi) yapmakla yükümlü vergi mükellefi kişi veya kurumlardan ise, serbest meslek makbuzunda oranında stopaj gösterilir.

Avukat fatura nasıl kesilir?

Vergi Usul Kanunu'nun (VUK) 237. maddesi, serbest meslek makbuzunda bulunması gereken bilgileri şöyle sıralar:

  1. Makbuzu düzenleyenin adı, soyadı, unvanı, adresi, vergi dairesi ve hesap numarası
  2. Müşterinin adı, soyadı, unvanı ve adresi.
  3. Alınan para miktarı
  4. Makbuzun düzenlendiği tarih.
  5. Serbest meslek erbabının imzası

Oct 28, 2021

Avukat muhasebeci tutmak zorunda mı?

Genel Tebliği Sıra No 486 ve 487'de yer alan -Maliye Bakanlığı'nın getirmiş olduğu (Serbest Meslek Kazancı Defteri ve Serbest Meslek Makbuzu ile ilgili) – düzenlemeye göre; serbest meslek erbabı olan avukatlar, Defter –Beyan sistemini kullanmak zorundadırlar.

Avukat makbuzu kime keser?

a) Vekalet ücretinin, borçlu (davayı kaybeden) tarafından, doğrudan avukata ödendiği durumlarda, avukat tarafından serbest meslek makbuzunun borçlu (davayı kaybeden) adına düzenlenmesi gerekmektedir.

Avukatlar neyi gider yazabilir?

ii) Kira, aydınlatma, ısıtma, telefon, kırtasiye, mesleki faaliyet ile ilgili ulaşım, posta, bina, demirbaş, taşıt alımı dolayısıyla alınan borçlara ödenen faizler, onarım giderleri, işin hacmi ile orantılı temsil ve ağırlama giderleri “gider” olarak indirilebilir.