Bebek sahibi olmak için aşılama nasıl yapılır?

Aşılama, erkeğin sperm hücrelerinin alınarak kadının rahminin içine bırakılmasıdır. Aşılama işlemi esnasında, erkekten alınan spermler gelişmiş enjektör iğneler yardımı ile rahim içine bırakılır. Bu işlem sonucunda yüksek ihtimalle döllenme sağlanır.

Aşılama işlemi acı verir mi?

Kadın, günlük işlerini yapabilir ancak kendini aşırı yormamalıdır. Aşılama işlemi esnasında ve ardından anne adayı belki oldukça hafif bir kasık ağrısı duyabilir. Bu ağrı normaldir. Ancak genellikle aşılama tedavisine başvuran kadınların büyük kısmında böyle bir ağrı meydana gelmez.

Aşılama ücreti ne kadar?

Kliniğimizde aşılama fiyatları 2021 yılında ortalam 1000 ila 1500 TL arasında değişmektedir. Bu aşılama tedavisi fiyatı muayeneler, yumurta takibi, ve aşılama işlemini kapsamaktadır. Sperm yıkama ve aşılama kateteri ise ek ücrete tabidir.

Aşılamada erkeğin spermi nasıl alınır?

Aşılama için erkeğin 3 günlük cinsel perhiz sonrası semen (meni) örneği alınır. Laboratuarda özel filtreler ve özel yıkama teknikleri ile semen işlenir. Hazırlanan sperm konsantresi özel enjektör içinde ve bir termosta kadın doğum uzmanına gönderilir.

Aşılama tutma oranı yüzde kaç?

Aşılama yönteminde istatistiksel olarak başarı şansı %10-15 arasında seyrediyor. TÜP BEBEK NE ZAMAN ÖNERİLİYOR? Açıklanamayan infertilitede son yıllara kadar aşılama yöntemi yaygın olarak kullanılmış ve tüp bebek yöntemine geçmeden önce bazı klinikler 3-6 kez bu yöntemi denemişlerdir.

2 aşılama tutma şansı yüzde kaç?

Aşılama yöntemi, anestezi gerektirmeyen ağrısız bir yöntemdir. Aşılama tedavisi her bir aşılama için yüzde 15-20 gebelik başarısını arttırmaktadır ve ikinci aşılamada da bu oran yüzde 30-40 gibi yüksek değerlere çıkmaktadır.

Aşılama anestezi ile yapılır mı?

Aşılama sırasında anesteziye de ihtiyaç duyulmamaktadır. Oldukça basit bir yöntemle tedavi uygulanmakta, tedavinin tamamlanması kısa sürmektedir.