Bamya ekimi hangi ayda dikilir?

Bamya sıcak iklimi seven bir sebzedir. Bu nedenle hava sıcaklığının 16°C üzerinde olması bamya ekimi için oldukça idealdir. Ülkemizdeki farklı iklimsel özelliklerden dolayı bamya ekimi için ayarlanan zaman değişse de genel olarak ilkbahar, yaz ve sonbahar aylarında bamya tohumu ekimi yapılır.

Bamya fidesi suyu sever mi?

Bamyanın tohumları oldukça kalındır. Bu nedenle bu tohumların çimlenmesi geç olur. Bamya tohumlarının çimlenmesinin daha hızlı olabilmesi için ortam sıcaklığı ile neminin yeterli derecede seyretmesi oldukça önemlidir. Çimlenen bamya filizleri ekildikten sonra çok fazla suya ihtiyaç duymaz.

Bamya nasıl ekilir kaç günde çıkar?

işlenmiş toprağa bamya tohumlarını yerleştiriniz ve üstünü ince elenmiş toprakla 2-3 cm arasında kapatınız.Toprak yüzeyini şeffaf bir naylonla kapatınız.Periyodik olarak toprağı nemlendiriniz. Çimlenme tahmini 10-12 gün içerisinde gerçekleşecektir.

Bamya verimi nasıl artar?

Bamya sıcak iklim sebzesidir. Yüksek sıcaklık içeren bölgelerde düzenli bir gelişme göstererek yüksek verim yapar. Sıcak iklim sebzesi olmasına rağmen alıştırılarak düşük sıcaklıklara maruz bırakılırsa 5-6 °C gici düşük sıcaklıklara dayanabilir. Ancak verim çok düşer.

Bamya kaç günde çıkar?

Bamya bitkisi çeşitlere bağlı olarak tohum ekiminden ortalama 40-60 gün sonra çiçeklenme- ye başlar.

Bamya sulanır mı?

Masura şeklinde yapılan üretimlerde tohum ekimi ile birlikte iklim koşullarına bağlı olmak koşulyla gerekli olduğu dönemlerde salma şeklinde sulama yapılır.

Bamyaya su verilir mi?

Bamya üretiminde özellikle ilk meyveler görüldükten sonra verilen su, verim üzerinde olumlu etki yapar. İlk ot temizliğinden sonra sulu tarımda ilk sulama yapılır. Bitkiler, 15-20 cm boy aldıklarında ikinci ve bundan 2-3 hafta sonra üçüncü çapa yapılmalıdır. … Sulama yapılıyorsa sulamaya devam edilir.