Bağcılar Belediyesi, yeni doğum yapan anneleri mutlu günlerinde yalnız bırakmıyor. 10 yıl önce hayata geçirilen “Hoş geldin Bebek” projesi kapsamında başvuruda bulunan 0-6 aylık bebek sahibi aileler ziyaret ediliyor. … Ziyaretlerin sonunda yeni doğan bebeklere özel hazırlanmış “Hoş geldin Bebek” seti hediye ediliyor.Nov 16, 2020

Hoşgeldin bebek paketinde neler var?

Hoş Geldin Bebek Seti; bebek sahibi annelere bebek çantası, eldivenli alt- üst zıbın seti, şapka, battaniye, emzirme önlüğü, havlu, çocukların gelişimsel becerilerini artırmaya yönelik hazırlanmış altı adet kitaptan oluşan set ve yeni doğan bebek adına dikilen fidan sertifikası veriliyor.

Başakşehir Hoşgeldin bebek paketinde neler var?

Yeni doğan bebekler için özel olarak hazırlanan çanta içerisinde battaniye, biberon, şampuan, bez, ıslak mendil, zıbın takımı ve bakım çantası bulunuyor. 2021 yılında ilçe genelinde yürütülen çalışma ile bin 926 adet bebek seti verildi.

Hoşgeldin Bebek Başvuru nasil yapilir?

İBB anne – bebek destek paketine başvuru 2 şekilde yapılabilir:

  1. İBB Beyaz Masa Portalı: İBB Beyaz Masa portalına internet üzerinden giriş yaparak başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.
  2. ALO 153: 153 hattını arayarak ihtiyaç sahibi olduğunuzu belirterek sizden istenen bilgileri aktarınız.

Belediyeden doğum paketi nasıl alınır?

Bu yardıma başvurmayı düşünen kişilerin belediyeye gittiklerinde sosyal yardım başvuru formunu doldurmaları gerekiyor. Sosyal yardım başvuru formundaki 'Yeni Doğan Bebek Paketi' seçeneğini işaretleyenler, başvurularını gerçekleştirmiş oluyorlar.

Anne bebek destek paketinden kimler yararlanabilir?

İBB Anne Bebek Destek Paketi'nden İBB sosyal yardımlarından yararlanan, 0-3 yaş aralığında en az bir çocuğu olan kişiler yararlanabiliyorlar. 0-3 yaş aralığında 1 adet çocuğu olan kişilere hayırseverler 150 TL; 1'den çok yani en az 2 çocuğu olanlara ise 250 TL yardım yapabiliyorlar.

Anne Destek Paketi nedir?

Anne-Bebek Destek Paketinden 0-4 yaş arası çocuğu olan ve sosyal inceleme sonucu muhtaçlığı tespit edilen aileler faydalanmaktadır. Bu destek paketi ile yardımsever vatandaşlarımız, 0-4 yaş arası 1 bebeği olan annelere 150 TL; 1'den fazla bebek sahibi olan annelere 250 TL destek olabileceklerdir.

Anne bebek paketi başvurusu nasıl yapılır?

İBB Beyaz Masa Portalı: İBB Beyaz Masa portalına internet üzerinden giriş yaparak başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. ALO 153: 153 hattını arayarak ihtiyaç sahibi olduğunuzu belirterek sizden istenen bilgileri aktarınız. Sonrasında yetkililer sizinle irtibata geçerek gerekli desteği sunacaklardır.