Başımın eş anlamlısı nedir?

Kafa ve zihniyet kelimeleri baş kelimesiyle aynı anlamı taşıyan kelime türleridir. Baş kelimesi yerine günlük hayatta, zihniyet kelimesi de kullanılabilir.

Baş kelimesinin eş sesli anlamı nedir?

Baş kelimesi günlük hayatta sıklıkla kullanılan kelimelerden bir tanesidir. Bu kelime TDK sözlüğüne göre " İnsan ve hayvanlarda beyin, göz, kulak, burun, ağız vb. organları kapsayan, vücudun üst veya önünde bulunan bölüm, kafa, ser" anlamlarını taşımaktadır. Bu kelimenin eş anlamlısı ise kafadır.

Hafıza kelimesinin eş anlamı nedir?

Hafıza kelimesinin eş anlamlısı olarak bellek sözcüğü ele alınmaktadır.

Kırmızı kelimesinin eş anlamı nedir?

Kırmızı kelimesinin yerine al kelimesi tercih edilebiliyor. Aynı anlamda olan kırmızı ve al kelimeleri birbirleriyle anlamlıdır. anlamlı kelimeler olmaları, cümleler içerisinde birbirleri yerine kullanılabileceğini gösteriyor. Al kelimesi yerine kırmızı, kırmızı kelimesi yerine al kelimesi kullanılabiliyor.

Kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Kelime Eş Anlamlısı Kelime kelimesinin eş anlamlısı sözcüktür ve kimi zaman kelime yerine sözcük kelimesi tercih edilmektedir. Kelime ve sözcük kelimesi aynı anlamı taşımakta olup herhangi birinin kullanılmasında, anlam bozukluğu yaşanmamaktadır.

Sual kelimesinin eş anlamı nedir?

Sual kelimesi ile soru kelimesi yakın anlam, anlamdaş veya eş anlamlı kelimelerdir. Gündelik yaşamda daha çok soru kelimesi kullanılsa da eş anlamı olan sual kelimesi de bu kelime yerine kullanılabilir.

Deniz Sestes mi?

Deniz sözcüğünün eş anlamlı kelimesi derya sözcüğüdür. Bu iki kelime birbiri yerine kullanılabilir.