Bu aşılar sağlık bakanlığı tarafından, çeşitli sağlık merkezlerinde ücretsiz olarak yapılmaktadır. Yeni doğan bebeklere ve çocuklara uygulanan aşılar şöyledir; hepatit B aşısı, hepatit A aşısı, BCG aşısı, 5'li karma aşısı, çocuk felci aşısı, kızamık aşısı, kızamıkçık aşısı, kabakulak aşısı, suçiçeği aşısı.

Bebek aşıları hangi aylarda?

2. ay, 4. ay, 6. ay ve 18. ay olmak üzere toplam dört doz karma aşısı uygulanmaktadır. 5'li karma aşısı; difteri, tetanoz, boğmaca, inaktif polyo (inaktif çocuk felci), hemofilüz influenza B denilen zatürre, ortakulak iltihabı ve menenjit yapabilen bir bakteriye karşı yapılan aşıdır.

Özel aşılar nelerdir?

Şimdi bebeklere yapılan özel aşılar hangileridir, birlikte bakalım.

  1. Meningokok aşısı Meningokok bakteriyel bir hastalıktır ve ağır, sakat bırakıcı durumlara neden olabilir. …
  2. HPV aşısı Bebek aşı takvimi özel aşılarından bir diğeri HPV. …
  3. 3. Rotavirüs aşısı
  4. Grip aşısı

Oct 13, 2021

Çoçuk aşıları ne zaman yapılır?

Birinci aşıyı eğer çocuğunuz 9-12 aylıkken yapıldıysa ikinci aşının 3 ay sonra yapılması gerekir. Eğer birinci aşı çocuğunuz bir yaşından büyükse ikinci aşının hemen yapılması gerekmektedir. İkinci aşı için çocuğunuzun dört hafta beklemesi gerekmektedir.

Aşı yapılmazsa ne olur?

Aşı Yapılmazsa Ne Olur? Aşı ile önlenebilir hastalıkların sıklığı artar. Aşılanarak bağışık hale gelmiş bireylerin oluşturduğu toplumlar, hastalıkların yayılmasına karşı direnç gösterirler. Bu yolla henüz aşılanmamış, aşılanmaya engel oluşturan bir hastalığı olanlar da korunmuş olur.

Çoçuk aşıları nelerdir?

Ülkemizde çocukluk dönemi aşı takviminde 13 hastalığa karşı rutin aşı uygulaması yapılmaktadır. Bunlar; difteri, boğmaca, tetanoz, çocuk felci, hepatit B, hepatit A, H. influenzae tip b, tüberküloz, kızamık, kabakulak, kızamıkçık, suçiçeği ve pnömokoktur(zatürre).

2 ay aşısı nereden vurulur?

2 ay aşısı sağlık bakanlığı takvimde bulunan en önemli aşılar içerisinde yer alır. Özellikle hastalıkların önüne geçebilmek için büyük bir önlemdir. Bu aşı genel olarak omuz bölgesinde hangi klasik olarak gerçekleştirilir.

4 6 yaş aşıları nelerdir?

Dört yaş için aşı ve genel tıbbi muayeneler yapılmalıdır. Dört-altı yaş arasında karma aşı (difteri-tetanos-boğmaca-çocuk felci), kızamık, kızamıkçık, kabakulak aşısı mutlaka tamamlanmalı. Ayrıca bir yaşından sonra ilk dozu yapılan suçiçeği aşısının ikinci dozu aile ile konuşularak uygulanmalıdır.