Dokunma, tutma ve kavrama becerilerinin hızla gelişim gösterdiği bu dönemde bebek, oyuncaklarını kısa süreli olarak elinde tutabilir ve sallayabilir. Ebeveynlerinin yüzüne dokunarak, onları inceler. Ellerinden tutulduğunda kısa bir süre için vücudunu dik tutabilir.May 7, 2021

3 aya giren bebekler neler yapar?

3 Aylık Bebek Neler Yapar?

  • Karnının üzerindeyken kafasını 45 ile 90 derece arasında yukarı kaldırabilir.
  • Yüzüne 15 cm uzaklıktaki bir cismi başından sonuna dek takip edebilir.
  • Bebeğiniz yüksek sesle gülebilir.
  • İki elini kavuşturabilir ve ellerini izlemeye başlarlar.
  • Memnuniyet çığlıkları atabilir.

3 aylık bebek zeka gelişimi için neler yapılmalı?

Bu dönemde bebeğiniz ellerini birleştirir, sırt üstü yatarken ellerini seyreder. 3 aylık bebekler, elini tuttuğunuzda daha sıkı kavramaya başlayacaktır. Elindeki bir oyuncağı kısa bir süre tutar. Dokunma duyusunu geliştirmek için bebeğinize farklı dokulara sahip oyuncaklar vermenizde fayda vardır.

3 aylık bebekler kaç kilo olmalı?

3 aylık bir kız bebek ortalama 5,5 kilo, erkek bebek ise ortalama 6 kilo olmaktadır. Kiloda olduğu gibi 3 aylık bebek kaç santim olmalı sorusu da cinsiyete göre değişmektedir. Biz kız bebeğin boyu yaklaşık 59 santim ve erkek bebeğin boyu yaklaşık 60 santim olmalıdır.

3 aylık bebeğin aç olduğu nasıl anlaşılır?

BEBEĞİNİZİN AÇ OLDUĞUNU GÖSTEREN BAZI İŞARETLER * Başını bir yanda diğer tarafa hareket ettirmesi. * Kucağınıza aldığında göğsünüze doğru dönmesi. * Gün içinde uyumaması ve ne kadar uğraşırsanız uğraşın uyuyamaması. * Dudaklarını ya da dilini emiyor olması.

3 aylık bebek kaç kez kaka yapar?

3 aylık bebekler günde ortalama 1-3 kez kaka yaparlar, ancak bazı bebeklerde daha fazla olabildiği gibi bazı bebekler gün aşırı veya 2-3 günde bir yapabilirler. Anne sütü alan bebeklerin kakası daha yumuşak ve sulu iken, mama ile beslenen bebeklerin kakası biraz katı olabilir, ancak çok sert ve şekilli değildir.

3 aylık bebek gunde kac kere kaka yapar?

Sadece anne sütü ile beslenen 3 aylık bebekler her gün kaka yapabilir. Anne sütü kakası pütürlü, hardal sarısı renginde hafif suludur. Çocuk hekiminizin kontrolünde olmak şartı ile sağlık problemi olmayan bir bebek nadiren de olsa 5-6 günde bir kaka yapabilir.

Üç aylık bebekle nasıl oynanır?

3 aylık bir bebek, renkli, sesli oyuncaklara ilgi gösterir. Oyun halıları, yansıtıcılı oyuncaklar, kavrayabileceği dişlikler, yumuşak bebişler, hayvanlar, üç boyutlu renkli kitaplar oyuncak seçiminde düşünülebilir.