Örtünün altta kalan ucu bebeğin bacaklarını sıkmadan, serbest kalacak şekilde bedeninden yukarı doğru örtülür. Daha sonra bebeğin sağ kolu gövdesine paralel olacak şekilde bedenine yaklaştırılır, battaniyenin boşta kalan ucu bebeğin sol kolunun altına yerleştirilerek yarım kundak yapılır.

Yarım kundak kac aya kadar yapilir?

Bebekler ortalama 3-4 aylıkken kundaktan ayrılabilirler. Bebeğin dönmeye başlaması durumunda mutlaka en azından kollar açık şekilde kundağa geçilmeli veya kundak tamamen bırakılmalıdır.

Bebekler hangi aya kadar kundak yapilir?

Kundaklama, özellikle huzursuz ve kolik problemi olan bebeklerde işe yaramakla birlikte, uyku problemi olmayan bebekler için gerekli bir uygulama değil. Bebeklere kundak, uygun şekilde yapıldığında doğumdan sonraki ilk 3-4 aya kadar uygulanabiliyor.

Yarım kundak ne demek?

Yarım kundak tekniği bebeğin bacaklarının sarılmadığı kundaklama yöntemidir. Bu yöntem kalça çıkığı riskini ortadan kaldırır.

Kundak bebekler için zararlı mı?

Sıkı kundağın tek zararlı etkisi kalça çıkığına eğilimi artırması değildir. Ayrıca yapılan çalışmalarda bebeğin vücut ısısının çok artabileceği, çok sıkı kundak ile solunum hareketi de kısıtlanarak daha sık alt ve üst solunum yolu enfeksiyonu görülebileceği kanıtlanmıştır.

Bebekler ne zaman Kundaklanmaz?

Bebeğiniz kendi kendine dönmeye başlamadan yani üç dört aylıkken kundaklamayı bırakmanız gerekir. Çünkü kundaklanan ve yüz üstü yatan bebeklerde ani bebek ölümü sendromu riski çok artmaktadır.

Bebek ne kadar süre yan yatırılmalı?

Bebek ilk 3-4 aylık dönemde kusmuğunu dışarı itme yetisine sahip olmadığından boğulma riski olabilir. Ancak bu risk 3. aydan itibaren giderek azalır. Bu riski ilk 3 ayda en aza indirmek için bebeğin yine sırt üstü ama hafif yan pozisyonda yatırılması önerilir.

Yeni Doğan bebeği kundaklamak doğru mu?

Özellikle bacakların hareketinin engellenmesi, kalça çıkığı gibi ciddi sorunlara neden olabilir. Doğru uygulanmadığında kundaklamak bebeğin nefes alışverişini de etkileyebileceğinden, ani bebek ölümü sendromu (SIDS) riskini arttırabilir. Bebeğin fazla ısınmasına neden olacak kundaklamadan kaçınılmalıdır.