Bedelsiz ihracat e fatura nasıl kesilir?

Bilindiği üzere, eFatura kapsamında bedelsiz faturalar düzenlenebilmektedir. Bedelsiz ihracat faturası düzenleyecek mükelleflerin e-Faturada “payableamount” (ödenecek tutar) alanına “sıfır” (0) yazması ve “Bilge Sistemi”nde beyanname açılırken bedelsiz alanını seçmesi gerekmektedir.

Değeri 100.000 00 USD ına kadar olan bedelsiz ihracat izin başvuruları aşağıdaki kurumlardan hangisine yapılır?

(2) İkinci maddenin (a) ve (b) bendlerinde yer alan mallardan, değeri l00.000 (yüzbin) ABD doları ve üzeri olanların bedelsiz ihracat izni başvuruları ise, ekteki Bedelsiz İhracat Formu doldurularak İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliklerine yapılır.

Bedelsiz ihracat izni nereden alınır?

Değer ve miktarına bakılmaksızın bedelsiz ihracat izni başvuruları doğrudan ilgili gümrük idaresine yapılır. Not: Risk Yönetimi ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nün 2016/39 sayılı Genelgesi çerçevesinde İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliklerinden alınan izinler tek pencere sistemi üzerinden yapılmaktadır.

Bedelsiz ihracat nasıl olur?

Bedelsiz İhracat: Karşılığında yurt dışından bir ödeme yapılmaksızın yurt dışına mal çıkarılmasıdır. İhracat Rejimi: Serbest dolaşımda bulunan eşyanın ihraç amacıyla Türkiye Gümrük Bölgesi dışına çıkışına ilişkin hükümlerin uygulandığı rejimdir.

E Faturada bedelsiz fatura nasil kesilir?

eFaturada bedelsiz bir evrak düzenlendiğinde, GİB sisteminin kılavuzlarını yayınlamış olduğu ve www.efatura.gov.tr adresinde yayınladığı test portallarında, Efatura sisteminde KDV bilgisi olmayan ve istisna kodu seçilmeyen satırlar otomatik 1 kuruşa tamamlanır.

Bedelsiz fatura kesilir mi?

Bu kanun maddesi ve özelgeye istinaden bedelsiz mallara ya fatura düzenlenmemeli sadece irsaliyeye şerh düşülmesi koşuluyla veyahut da fatura emsal bedelle düzenlenmelidir.

Gümrük evrakları nelerdir?

Gümrük Belgeleri

  • Orijinal Mal Faturası
  • Sigorta Poliçesi ( İşlem FOB veya CF ise gerekli )
  • Navlun Faturası
  • Banka Transfer Dekontu veya Kaynak Kullanım Destekleme Fonu.
  • Ordino.
  • Konşimento.
  • Konşimentoya Firma Cirosu(Vekili Olunanlardan İstenmez)
  • Konşimentoda Alıcı Firma Banka ise Banka Cirosu Yapılacaktır.