Buna göre, 4734 sayılı Kanun kapsamındaki idarelerin ortak oldukları şirketlerin, sermaye paylarına bakılmaksızın idarelerin ihalelerine katılması mümkündür.

Belediye şirketleri devlet ihale kanununa tabi mi?

4734 sayılı Kamu İhale Kanunu ve ikincil mevzuatında detaylı olarak açıklanmış ve bu kanuna göre harcamalarını yapacak kurum ve kuruluşlar belirtilmiştir. … Yani belediye şirketleri, yine “normal” şirketlerden farklı olarak Kamu İhale Kanunu'na tâbidir.

Belediye ihaleye girebilir mi?

3. Belediye meclis üyeleri veya belediye başkanı ihalelere girebilir mi? Belediyelerde belediye başkanı ihale yetkilisi değil, üst yönetici konumundadır. Bu nedenle, 4734 sayılı Kanun'a göre belediye başkanı veya yakınları ile ilişkili şirketlerinin ihaleye katılmasına engel bir durum bulunmamaktadır.

Belediye şirketleri kamu mu özel mi?

5393 sayılı Belediye Kanunu'nda belediye, belde sakinlerinin ma- halli müşterek nitelikteki ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulan ve karar organı seçmenler tarafından seçilerek oluşturulan, idari ve mali özerkliğe sahip kamu tüzel kişisi olarak tanımlanmıştır.

Belediye şirketleri iş deneyim belgesi verebilir mi?

Buna göre 4734 sayılı Kanun kapsamında yer alan idareler iş deneyim belgesi düzenleyebilecekleri için, belediye şirketleri de 4734 sayılı Kanun'un kapsamında olan idareler olarak iş deneyim belgesi düzenleyebilirler.

Belediye şirketlerinde ihale yetkilisi kimdir?

4734 sayılı Kanunun tanımlar bölümünde ihale yetkilisi “İdarenin, ihale ve harcama yapma yetki ve sorumluluğuna sahip kişi veya kurulları ile usulüne uygun olarak yetki devri yapılmış görevlilerini ifade eder” şeklinde tanımlanmıştır.

Belediyede ihaleyi kim yapar?

Madde 3 – Bu Kanunda yazılı işleri yaptırmaya ve ve ihaleye, idarelerin ita amirleri yetkilidir.

Belediye ihalelerine nasıl girilir?

Kamu ihalelerine nasıl girilir? Kamu ihaleleri, ihaleyi düzenleyen firmalar tarafından ilanla duyurulmak zorundadır. Bu ilanlar; yerel veya ulusal basın ile veya askıya çıkılmak sureti ile ilan edilebileceği gibi kamunun ihale ilanlarına Basın İlan Kurumunun internet sitesi ilan.gov.tr üzerinden erişilebilmektedir.