Berat (Berâet), Arapçada ''temize çıkma'' anlamına gelir. İslam inancına göre bu gecenin bereketli ve feyizli bir gece olması sebebiyle Mübarek Gece, günahların affı ve kulların temize çıkarılması sebebiyle Berat Gecesi ve kulların ihsana kavuşmaları nedeniyle de Rahmet Gecesi gibi adlar da verilmiştir.

Berat kandilin anlamı nedir?

BERAT KANDİLİ ANLAMI NEDİR? … İslam inancına göre bu gecenin bereketli ve feyizli bir gece olması sebebiyle “Leyle-i Mübâreke” denir, Mübarek Gece; günahların affı ve kulların temize çıkarılması sebebiyle de Berat Gecesi ve kulların ihsana kavuşmaları nedeniyle de “Leyle-i rahme” ve rahmet gecesi denir.

Berat gecesinde ne oldu?

Berat gecesi, Kur'an-ı Kerim'in Levh-i Mahfûz'dan Dünya semasına toptan indirildiği gecedir. Buna "inzâl" denir. Kadir Gecesi'nde ise Peygamber'e ilk kez ve parça parça indirilmeye başlanmıştır.

Berat Kandilinin anlam ve önemi nedir?

Berat Kandili, İslam alemi için en önemli gecelerin başında gelmektedir. Şaban ayının 14. gününü 15. güne bağlayan gece idrak edilen ve duaların kabul olduğu, günahların affedildiği Berat gecesi, Kur'an-ı Kerim'in Levh-i Mahfüz'dan dünyaya tamamen indirildiği gece olarak da bilinir.

Berat Kandilinin amacı nedir?

Berat kandilinin aydınlattığı manevi ortam, dengeli bir hayat kurma bilinci sağlama, kişinin muhasebesini gözden geçirme ve yenileme imkanını sunmaktadır. BERAT NEDİR? ve mağfiretine ulaşma amacı vardır. Bu gecede Allâh'ın affı ve bağışlamasının çok olacağı müjdelendiğinden, bu geceye “Berat Gecesi” denilmiştir.

Regaip Kandili Nedir önemi?

Terim olarak Regâib, Türkçe'de kandil dediğimiz mübârek gecelerden biridir. Bu gecede Yüce Allah'ın rahmet, bağış ve yardımlarının dağıtıldığına inanılır. Diğer bir ifadeyle bu ümit ve inançla Yüce Allah'a ibadet edilir.

Berat Kandili Nedir Kuranda var mı?

"Kim bayram gecesini ve Şâban ayının on beşinci (Berat) gecesini ibadetle ihya ederse, kalplerin öldüğü günde o kişinin kalbi ölmez" [1] buyrulmuştur. Bu gecenin, şu ayeti kerimede bildirilen gece olduğu söylenmiştir.

Berat gecesinde neler yazılır?

Berat Gecesi İslam alemi için en hayırlı gecelerden biridir. Zira bu gece amel defteri yazılır. Peygamberimiz Hazreti Muhammed Berat Gecesinin önemini şöyle anlatmıştır; – Bu yıl içinde doğacak her çocuk, bu gece deftere geçirilir.