Biji Serok, Kürtçe bir kelimedir. Anlamı ise "Yaşasın Başkan" demektir. Buna ek olarak Serok kelimesinin anlamı "Başkan, önder" manalarına geliyor. Biji kelimesinin Türkçe anlamı ise "yaşasın" anlamına gelmektedir.Jul 13, 2021

Biji kürtçe ne demek?

yaşasın anlamına gelen kürtçe ünlem.

Heval ne demek TDK?

Heval kelimesi Türkçe'de "arkadaş, yoldaş" anlamına gelir. Kürtçe (Kurmanci) heval "arkadaş, yoldaş" sözcüğünden alıntıdır. Kürtçe sözcük Kürtçe (Kurmanci) hev "beraber, karşılıklı (edat)" sözcüğünden türetilmiştir.

Biji seri Apo ne demek?

Apo kelimesi Abdullah Öcalan isminin kısaltmasıdır. Biji serok apo; Kürt topluluğu tarafından kullanılan bir slogandır. Türkçe'de "Yaşasın Önder Apo" anlamına gelmektedir. Kürt halkı tarafından kendi liderleri olarak gördükleri Abdullah Öcalan lehine attıkları bir slogandır.

Her Biji PKK ne demek?

Biji kelimesi Türkçe'de "yaşasın" anlamına gelir. Kürtçe (Kurmanci) bijî "yaşasın" sözcüğünden alıntıdır. … Biji kelimesi tarihte bilinen ilk kez m (1988) : Sanıklar hep bir ağızdan Kürtçe olarak "Biji PKK" (yaşasın PKK), "biji serxwebun" (yaşasın bağımsızlık) … "biji Apo" (yaşasın Apo) şeklinde sloganlar attılar.

Her biji Kürt ne demek?

kürtçe'de "binlerce dansöz var" demek olan söz.

Her biji Türkçede ne demek?

b- her biji. türkçe karşılığı kelime anlamıyla “çok yaşa” olan kürtçe söz grubu.

PKK Heval ne demek?

Bilgi notu: Heval Kürtçe'de arkadaş demek. Pkk'lılara birbirine bu hitap şeklini kullanır.