Yasemin Karakaya Bilim ve Sanat Merkezi, üstün yetenekli çocuklara yönelik eğitim veren ve Türkiye genelinde sayıları 66'yı bulan resmî özel eğitim kurumlarından ilki olup 1995 yılında eğitime başlamıştır.

Bilsem kurucusu kimdir?

Necate Baykoç tarafından 1993 yılında Türk Milli Eğitim sistemine ve Türkiye'nin sosyal-ekonomik şartlarına uygun olarak üstün yetenekli çocuklar için üniversitedeki çalışmaları sırasında geliştirilen bir programdır.

Bilim ve sanat Merkezleri ne zaman kuruldu?

MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde bu çalışmalar geçmişten günümüze kadar istikrarlı bir şekilde takip ediliyor. 1995 yılında bu amaçla ilk Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) kuruluyor ve o tarihten itibaren seçilen özel yetenekli öğrencilere okul dışında yetenek geliştirme desteği sunmaya …

Bilsem üstün zekalılar için ne zaman kuruldu?

Bir dönem, sebebi bilinmeyen nedenlerle ihmal edilmiş olsa da, 1993 yılında ülkemizin üstün yetenekliler için üstün yeteneklileri için kalıcı çalışmalar başlatılmış ve Bilim Sanat Merkezleri'nin kuruluşu gündeme gelmiştir. BİLİM SANAT MERKEZLERİ (BİLSEM) NEDEN VE NASIL KURULMUŞTUR? T.C.

Bilsem neden kuruldu?

Özel yetenekli çocuklar için eğitim veren bir merkezdir. Amaç, çocukların sahip olduğu bireysel yeteneklerin geliştirilmesini sağlamaktır.

Bilsem devletin mi?

BİLSEM devlete bağlı olarak açılan özel eğitim kurumlarıdır. Özel yetenekli çocuklar için eğitim veren bir merkezdir. Amaç, çocukların sahip olduğu bireysel yeteneklerin geliştirilmesini sağlamaktır.

Bilsem çocuğa ne kazandırır?

ÜSTÜN YETENEKLİ BİR ÇOCUĞA SAHİP OLABİLİRSİNİZ! Her insan hayata birçok yetenekle donatılarak başlar. Bu yetenekler ülkemizde zamanla ve tesadüflerle keşfedilir. Bilsemler üstün yetenekli bireylerin yeteneklerini hızla keşfetmek, geliştirmek ve topluma katkıda bulunmalarını sağlamak için kurulmuştur.

Bilsem okulları kimin?

Bilim ve Sanat Merkezleri veya kısaca BİLSEM; üstün yetenek potansiyeline sahip çocukların potansiyelini desteklemek için özel müfredatlarla eğitim veren, okullardır. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı hizmet veren BİLSEM okulları, örgün eğitimin alternatifi değildir.