Çilek dikildikten kaç gün sonra meyve verir?

Çilekte iyi tozlanma gereklidir.İyi tozlanmış meyvelerde şekil bozukluğu olur.Tozlanmadan sonra meyve genelde 30-35 günde olgunlaşır.

1 fide çilek ne kadar ürün verir?

Yetişkin bir çilek fidesi yılda 1,5 kilogram meyve veriyor, 6 dönüm arazide yıllık 20 ton üretim yapmayı hedefliyorum.

En verimli çilek fidesi hangisi?

Albion çilek fidesi Diamente ve Aromas'ın iyi özelliklerinin alınmasıyla elde edilmiş bir çilek fidesidir. Albion çilek fidesinin en önemli özelliği meyve kalitesinin çok yüksek oluşudur. Albion'un meyve aroması şimdiki çeşitler arasında en iyi olandır.

1 kök çilek kaç kilo verir?

Bir kök 1 kg çilek veriyor. 1 dönüm toprağa yaklaşık 5 bin kök fide dikiliyor. Bir dönümün bir dönemdeki verimi 5 ton çilek.

Çilek fidesi ne zaman çilek verir?

Bitki üzerinde salkım biçiminde yetişen çilek bahçelerde özel olarak yetiştirilebildiği gibi kendi kendine doğal ortamlarda yabani olarak da yetişebilir. Nisan ve haziran aylarında çiçek açmaya başlayan bitkinin çiçekleri gelişerek meyveye dönüşür.

1 dönüm tarladan kaç ton çilek çıkar?

Açık alana ekilmiş çilekte 1 dönümden 4-5 ton civarında ürün alınırken, bu sistemle 1 dönümden 10-15 ton civarında ürün hasat edilebilir.

Çilek Tohumdan kaç günde çıkar?

işlenmiş toprağa çilek tohumlarını yerleştiriniz ve üstünü ince elenmiş toprakla 1 cm arasında kapatınız.Toprak yüzeyini şeffaf bir naylonla kapatınız.Periyodik olarak toprağı nemlendiriniz. Çimlenme tahmini 20-25 gün gün içerisinde gerçekleşecektir.