Bitkisel Ürün Sigortası Nedir?

Tüm bitkisel ürünler için; Dolu, fırtına, hortum, yangın, deprem, heyelan, sel ve su baskınının ürünlerde neden olduğu miktar kaybı, Dolunun yaş meyve, yaş sebze ve kesme çiçeklerde neden olduğu kalite kaybı, teminat kapsamına alınmaktadır.

Devlet Destekli Bitkisel Ürün Sigortası Nedir?

Bu sigorta ile 5363 sayılı Tarım Sigortaları Kanununun 12'nci maddesine istinaden, Bakanlar Kurulu kararı ile kapsama alınan risklerin; Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olan parsellerde ürünlere vereceği zararlar ile bağ ve meyve bahçelerinde risk değerlendirmesi sonucunda, sigortaya kabulü uygun görülen Dolu Ağı ve Örtü …

Devlet Destekli Bitkisel Ürün Sigortasında hasar tespiti kimler tarafından yapılmaktadır?

İlgili mevzuat gereği hasar tespit işlemleri Tarım Sigortaları Havuzu eksperleri tarafından yapılır. Sigorta edilmiş ürünlerde; teminat kapsamında meydana gelen hasarın nedeni, niteliği ve miktarı, Tarım Sigortaları Havuzu veya Tarım Sigortaları Havuzu eksperleri tarafından tespit edilir.

Tarla sigortası ne kadar 2021?

Kendi adına ve hesabına tarımsal faaliyette bulunan ve esnaf muaflığından yararlanan isteğe bağlı kadın sigortalılar tarafından 2021 yılında ödenecek prim tutarı:119,25 TL x 28 x % 32= 1.068,48TL' dir.

Tarsim Poliçe Sorgulama nasil yapilir?

Hasar İşlemlerine Ait Sorular Üreticiler, Sesli Yanıt Sistemi uygulamasının yanı sıra, TARSİM Mobil Uygulama, tarsim.gov.tr üzerinde yer alan Poliçe sorgulama/hasar ihbarı ekranı ve acenteler aracılığıyla da Bitkisel Ürün Sigortası branşındaki poliçeleri için hasar ihbarında bulunabilir.

Ürün Sigortası Nedir?

Ürün Sorumluluk Sigortası ürettiğiniz ve/veya satmış olduğunuz ürünlerin kusurundan kaynaklanan olay sonucunda ortaya çıkan bedeni zarar ve/veya maddi zarar dolayısıyla firmanıza karşı üçüncü şahıslar tarafından ileri sürülebilecek tazminat taleplerine karşı zararlarınızı tazmin edecektir.

Inek sigortası neleri kapsar?

Bu sigorta, sigortalı büyükbaş hayvanlarda;

  • Her türlü kaza, yılan ve böcek sokması,
  • Zehirli çayır otları ve yem'e bağlı zehirlenmeler,
  • Her türlü doğal afetler ve güneş çarpması,
  • Yangın veya infilâk sebebiyle, meydana gelen ölümler ve mecburi kesimler,