Bolu merkezine otobüs ile ulaşım sağladıktan sonra tek aktarma ile birlikte Yedigöller'e ulaşabilirsiniz. Yedigöller'e ulaşmak için burada bulunan minibüs ya da otobüsleri tercih edebilirsiniz. Yaklaşık olarak 20 dakika gibi kısa sürede Bolu merkezden Merkeşler'e doğru gidebilir, Yedigöller'i ziyaret edebilirsiniz.May 19, 2021

Yedigöller e giderken ne zaman gidilir?

Batı Karadeniz iklim kuşağındaki havzada ilkbahar serin, yazlar sıcak, sonbahar kısmen ılık, kışlar ise oldukça soğuktur. En soğuk ay ortalama 1 derece ile ocak, en sıcak ay ortalaması 19 derece ile temmuzdur. Yıllık yağış ortalaması 629 mm'dir. Bu nedenle Yedigöller'i ziyaret içi en uygun zaman nisan-kasım aralığıdır.

Yedigöllere hangi otobüs gider?

Bu Otobüs hatları Yedigöller Milli Parkı yakınından geçiyor: 1, 15, 5, 7B.

Yedigöllere nasıl giderim?

Yedigöller'e hem özel araçla hem de otobüslerle ulaşım mümkündür. Özel aracıyla İstanbul'dan ve Ankara'dan çıkacak olanlar, TEM otoyolunu kullanarak Bolu sapağına kadar ilerlemeliler. Bundan sonra iki seçenek var. Birincisi, Bolu-Yeniçağa ayrımından saparak, Mengen üzerinden gitmektir.

Bolu Yedigöller arası kaç saat?

Nasıl Gidilir?: Otoban'dan Bolu sapağından çıkın. Sonra zaten Yedigöller tabelasını göreceksiniz ve o yolu takip edeceksiniz. Bolu'dan sonra 42 km! ya da Mengen tarafından 53 kilometre.

Yedigöller gezmek kaç saatte gezilir?

Yedigöller Milli Parkı büyük bir alana yayılmış olsa da 1 günde gezilebilecek bir park. O yüzden Bolu'da gezilecek diğer yerleri de görmek isterseniz buraya günübirlik bir ziyaret yeterli olacaktır.

Yedigöllere giriş ücreti ne kadar?

Yedigöller giriş ücreti 2021 yılı itibariyle arabalar için 21 tl. Bu fiyatı ödedikten sonra ayrıca şahıslar için bir ücret alınmıyor. Milli Park'ın içerisinde otopark bulunuyor ve arabanızı burada rahatça park edebiliyorsunuz. Yedigöller'de konaklayıp 1 günden fazla kalacak dahi olsanız sadece tek ücret ödüyorsunuz.

Bolu yedigöllere kışın gidilir mi?

Dört mevsim gidilebiliyor olsa da Yedigöllere hangi ayda gidilir diye sorarsanız: Eylül Sonu – Kasım Başları (Sarı ve Turuncu ile sonbaharın renkleri hakimdir) Nisan Ortası ve Haziran Başı (Yeşilin, mavinin ve rengarenk çiçeklerin hakimiyeti)