Tapuda bu taşınmaz mal km’ye çevrilmiştir ne demek?

Yani, tapuda bu ibareyi gördüyseniz, binanızın iskanı alınmış, sorun yok demektir. Kat mülkiyeti, evin sahibi olduğunuzu gösteren en önemli belgedir.

Kat mülkiyeti olmazsa ne olur?

Kat mülkiyeti almazsanız ceza ödersiniz Bu tapu, aslında sizin evin tam olarak sahibi olduğunuzu gösteren bir belge ve bununla birlikte eviniz, daire numaranız net olarak belli olur. Kanunen ev satın aldığınızda 1 ya da 2 yıl içerisinde kat mülkiyetine geçmeniz gerekir. Eğer geçmezseniz ceza ödersiniz.

Kat mülkiyetli ev ne demek?

Tamamlanmış bir binanın, kat, daire, iş bürosu, dükkan, mağaza, depo, mahzen gibi ayrı ayrı ve başlı başına kullanılmaya elverişli bölümleri üzerinde kurulan ve arsa payı ve ana gayrimenkuldeki ortak yerlerle bağlantılı olan özel bir mülkiyet hakkı olarak biliniyor.

Kat mülkiyeti tapusu ne demek?

Kat mülkiyetli tapu; inşaatı tamamlanmış ve iskana açılmış binalar için verilir. Miras yoluyla el değiştirmede ya da mülke ait sahipliğin tam olarak belgelenmesi için kat mülkiyetli tapu kanuni olarak gereklidir.

Kat mülkiyeti var mı?

Evlerin tapusunda 'kat irtifakı' ya da 'kat mülkiyeti' gibi ifadeler yer alıyor. … İnşaat 'resmen' tamamlanmamışsa yani iskanı alınmamışsa tapuda kat irtifakı, iskan alındıysa kat mülkiyeti yazıyor. İskan almamış bir konutu satın almak risklidir.

Taşınmaz tipi ne demek?

Medeni Kanunu'nun 998. Maddesi uyarında tapu sicilinde taşınmazlar belirlenmiştir. Özüne zarar verilmeden, bir yerden başka bir yere taşınması mümkün olmayan eşyalar, taşınmaz eşya olarak nitelendirilir. … Örneğin İcra İflas Kanunu'na göre; gemiler taşınmaz olmalarına rağmen, Medeni Kanunu'na göre taşınmaz sayılmazlar.

Kat irtifak tapusu ne demektir?

Kat irtifakı, bir projenin onaylandığı anlamına gelir; kat mülkiyeti ise sahip olduğunuz daire ya da dükkânın projeye uygun bir şekilde inşa edildiğini belirtilir. Dolayısıyla kat mülkiyetinin olmaması, güvenlik konusunda sorun teşkil edebilecek durumlarla karşılaşabileceğiniz anlamına gelir.