Çocuk Kardiyolojisi Kaç yaşına kadar?

Çocuk kardiyolojisi, anne karnında yer alan bebeğin kalbinden başlayarak 18 yaşındaki çocuklara kadar olan kişilerin kalp hastalıklarının tanı ve tedavisi ile ilgilenen bilim dalıdır.

Soner Kumtepe hangi hastanede?

Soner Kumtepe Bursa Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesı bünyesinde çalışıyor.

Evren Semizel hangi hastanede?

Evren SEMİZEL, Uludağ Üniversitesi Çocuk Kardiyoloji Bilim Dalı'nda 2009 yılında Yardımcı Doçent, 2010 yılında ise Doçent unvanı almıştır. 2010-2014 yılları arasında mecburi hizmet yükümlülüğü kapsamında Bursa Dörtçelik Çocuk Hastanesi'nde görev yapmıştır.

Kardiyoloji ne demek anlamı?

Kalp ve dolaşım sistemi ile ilgili hastalıkları inceleyen bilim dalına kardiyoloji adı verilir. Daha önce iç hastalıkları (dâhiliye) bölümünün bir alt dalı olan kardiyoloji günümüzde ayrı bir anabilim dalıdır. Tıp eğitimi alan bir doktor uzmanlığını kardiyoloji dalında yaparak kardiyolog unvanını alır.

Kardiyoloji 17 yaşa bakar mı?

Bebeğin anne karnında geçirdiği zamandan başlayarak 18 yaşına kadar gelen tüm çocukların kalp problemleri ile ilgilenen bilim dalı çocuk kardiyolojisidir. Bu süreçte çocuklarda kalp rahatsızlıkları doğuştan olabileceği gibi daha sonradan da ortaya çıkabilmektedir.

Kardiyoloji Bölümü kaç yaşa bakar?

Yenidoğan dönemindeki bebeğin kalbinden başlayarak, 18 yaş bitimine kadar olan bebek, çocuk ve ergen kalp hastalıklarının tanı, tedavi ve takibi Çocuk Kardiyoloji alanına girmektedir.

Kardiyoloji muayenesi nedir?

Kalp ve kalp damarlarına ait hastalıkların teşhisi, tedavisi ve takibi ile ilgilenen tıp dalına "Kardiyoloji" adı verilir. Bu bölümde görev yapan uzman doktorlara ise "Kardiyolog" denilmektedir. Kardiyologlar kalp krizi, kalp ritim bozuklukları, kalp yetmezliği, tansiyon yüksekliği gibi hastalıkları tedavi eder.