Burun eti ameliyatı sonrası hastanede kalınır mı?

Sorunsuz ilerleyen bir burun eti ameliyatı sonrasında hasta 1 gün içinde taburcu edilebilir. Taburcu edildikten sonra hastanın elbette dinlenmesi gerekir. Bu dinlenme süresini yaklaşık 1 hafta olarak söyleyebiliriz. Burun temizliğine dikkat edilmesi gerekir.

Burun eti yeniler mi?

Bunlar teşhis ve tedavi edilmeden, tek başına burun etine müdahale yapılması elbette burun etinin aylar veya yıllar sonra tekrar büyümesi ile sonuçlanabilecektir.

Burun eti ameliyatı riskleri nelerdir?

Tamamen uyutularak (genel anestezi) yapılan işlemde anestezi riski çok nadiren olabilir. Bu risk yaşa ve eşlik eden hastalık (şeker, kalp hastalığı gibi) olup olmamasına göre değişir. Ameliyat sonrası nadiren kanama olabilir. İyileşme döneminde burun içinde kabuklanma ve kuruluk görülür.

Burnunda et olanlar ne yapmalı?

Endoskopik yöntemle ve lazer kullanılarak burun eti içindeki damar yapılarının yok edilmesi yöntemi ile tedavi edilir. Burun bölmesinde eğrilik varsa aynı seansda bunun da mutlaka düzeltilmesi gerekir. Endoskopik lazer konka küçültme işleminden sonra burun etleri kalıcı olarak küçülür.

Burun ameliyatında hastanede yatılıyor mu?

Kişiden kişiye değişmekle birlikte, ortalama olarak bir burun estetiği ameliyatının bu süre zarfında tamamlanması gerekir. Operasyon sonrasındaki gece ise hastanede kalınması tavsiye edilmektedir. Doktorunuz aksini belirtmedikçe ve farklı bir durum söz konusu olmadıkça 1 gece hastanede kalınması yeterli olacaktır.

Burun ameliyatında kaç gün hastanede kalınıyor?

Bu uygulama doktor ve hasta için son derece konforludur. Hasta genel anestezi aldığı için genellikle bir gece hastanede kalınması önerilir. Ertesi gün günlük yaşama dönülebilmektedir. Ancak ameliyat sonrası 2-3 günü hastanın ev içinde geçirilmesi önerilir.

Burun eti tekrar oluşur mu?

Burun etinin sadece yumuşak doku olan bölümüne, örneğin radyo frekans ile küçültülme yapılsa her zaman için tekrar büyüme riski vardı. Eğer hastada allerji gibi burun içi akıntının ve hareketin fazla olduğu hastalıklar varsa burun eti kolaylıkla tekrar büyüyebilirdi.