Giyimde büst ne demek?

Giyimde büst ne demek? 1. Vücudun, omuzlarla birlikte göğüsten yukarı bölümü. … Yontu sanatında başı, göğsü, kimi zaman da omuzları içine alan yontu türü.

Tasvir ne anlamına gelir?

İlk Anlamı: Bir şeyi gözünde canlandırmak, resmetmek. Örneğin roman ve öykülerde yapılan doğa betimlemelerinin tamamı birer tasvirdir. Tasvir yapan yazarın amacı, olayın geçtiği yerleri okurun gözünde canlandırmaktır. İkinci Anlamı: Bir kişinin ya da nesnenin resmini yapmak.

Müjgan ne anlama gelir?

Farsçadan ''Muje'' kirpik demektir. Bu kelimenin çoğulu olan Müjgan ise kirpikler anlamına gelir.

Ölçüde büst ne demek?

İsim göğüs ölçüsü, göğsün çevresi.

Atatürk Büstü ne anlama gelir?

Vücudun omuzlar ile birlikte göğüsten yukarı kısmı büst olarak ifade edilmektedir. Özellikle de okullarda ve birçok farklı kurumda Mustafa Kemal Atatürk'ün büstü bulunmaktadır.

Büst bölge neresi?

Büstte insan vücudunun baş ve boyun kısmıyla çeşitli oranlarda göğüs ve omuz bölgesi bulunur. Büst genellikle bir kaideyle desteklenir. Mermer, bronz ya da kil gibi çeşitli uygun malzemeden yapılabilir.

Tasvir ne demek örnek?

Tasvir, arapça bir kelime olup, herhangi bir varlığın rengini, kokusunu, tadını, görünüşünü, özelliklerini… anlatma ve canlandırma (bir anlamda yazıyla resmetme) demektir. Çevremizde bulunan hemen her şeyi, her olayı tasvir yoluyla anlatmak mümkündür. Not: İnsanı konu alan tasvire portre denir.