İlk anlamı eziyet edendir. İkinci anlamı ise eziyet çeken, cefakeştir. Cefakar Kime Denir? Cefakar kelimesi eziyet eden veya eziyet çeken insanlar için kullanılmaktadır.Jun 12, 2021

Cefakar lık ne demek?

cefakâr ise eziyet ve sıkıntı veren anlamındadır. vefakar çağrışımı yaptığı için cefanın nesnesi, mağduru zannedilmektedir, oysa kaynağıdır. arapça cefa ve farsça kâr kelimelerinin birleştirilmesi ile oluşmuş, aslında eziyet eden anlamına gelmesine rağmen halk ağzında eziyet çeken manasında kullanılan kelime.

Vefakar ne anlama gelir?

Vefalı olma kısaca kendisine yapılan iyilikleri unutmama ve gerektiğinde karşılığını ödeme anlamına gelir.

Vefalı mı vefakar mı?

Geçmişini ve eski arkadaşlıklarını çok çabuk unutan kişiler ise ''vefasız'' olarak nitelendirilir. Sözlerinde duran ve geçmişini unutmayan insanlar içinse ''vefalı'' ya da ''vefakar'' kelimeleri kullanılır.

Cefakar nasıl yazılır TDK?

Cefakâr ne demek TDK? sf. (cefa:kâr) 1. Eziyet eden. 2. hlk.

Cefakar mı Cefakeş mi?

Karıştırılan iki kelime cefakeş ve cefakâr. Cefakeş cefa çeken, sıkıntıya katlanan. Cefakâr ise eziyet ve sıkıntı veren.

Bahtiyarlık ne demek?

Sözlüklerde bahtiyar olmak kelimesi anlamı mutlu olmak manasını taşımaktadır. Bir kişinin bir olay karşısında mutlu olması ve sevinmesi o kişi için bahtiyar oldu anlamı barındırmaktadır. Bahtiyarlık kelimesi Türk Dil Kurumu sözlüklerinde mutluluk anlamına gelmektedir.

Vefakar dost ne demek?

Dostlukların, yaşanmışlıkların ve paylaşımların kıymetini bilen insanlara vefakâr denir. Sözünde duran kişiler için de bu kelime kullanılır. yâr-ı bi-vefa tamlaması vefasız dost demektir.