Cuma günü hangi duayı okursak dileğimiz kabul olur?

Cuma günü “LA İLAHE İLLALAHÜ'L MELİKÜ'L HAKKU'L- MÜBİN” (200) defa zikreden Kişi Allah'tan ne isterse verilir. Cuma günü Sabah 'YA-RAKİB esması (312) defa zikrederek istegini Allah'a bildirirsen isteğin kabul olur. İmam-ı Gazali'ye göre, Cuma günü bin kere Ya Allah diyenler evliyalar sınıfına katılırlar.

Cuma günü hangi vakitte okursan mutlaka duanın kabul olacağı ismi azam?

*Cuma namazından sonra yüz defa “Ya Gaffar" ism-i şerifini okuyanlar affa mağfirete mazhar olurlar. *Cuma günü akşama doğru “Yâ Veliyy" ism-i şerifini okuyanların hayırlı dilekleri kabul olunur. *Cuma gecesi 1000 defa “Yâ Muhsî" ism-i şerifini okuyanın kıyamet gününde hesabı kolay olur.

Cuma günü kurandan hangi sureler okunur?

Cuma Vaktinde Okunması Tavsiye Edilen Sureler

  • Yasin Suresi.
  • Vakıa Suresi.
  • Nebe Suresi.
  • Kehf Suresi.
  • Hud Suresi.
  • Duahn Suresi.
  • Fatiha Suresi.

Oct 1, 2021

Gerçekleşmesi zor bir şey için nasıl dua edilmeli?

'Estağfirullah min külli ma kerihallah, Estağfirullahel'azim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyh. ' Bu çok etkili olan dilek duasının Arapça okunuşu şeklidir.

Ya Meliki Muktedir nasıl okunur?

Cuma günü okunacak dilek duası : Cuma günü akşam ezanına 45 dakika kala “Ya Meliki Muktedir sin Allah'ım bana yardım et” ismini (100) defa tekrarlayıp sonrada dileğini söyleyen kişi sıkıntıdan kurtulur ve derdine derman bulur.

Cuma Suresi neye iyi gelir?

Cuma Suresi, Allah'ın kudretinin ve mucizelerinin anlatıldığı çok kıymetli surelerden bir tanesidir ve her gün okunması Peygamber Efendimiz (s.a.s) tarafından tavsiye edilmektedir. Müslümanların Cuma günleri ezan okunduğunda işlerini ve alışverişlerini bırakarak namaza gitmesini nasihat etmektedir.

11 ismi azam duası ne zaman okunur?

İsmi Azam duasının okunması için sabah vakti daha münasip görülmüştür. Duayı abdestli bir biçimde okumak daha faziletli kabul edilmiştir. Cuma günleri okumanın daha faydalı olduğuna inanılır.