6487 sayılı Kanunla, 657 sayılı Kanuna ekli II sayılı Cetvelde değişiklik yapılarak Başbakanlık ve Bakanlıklardaki genel müdürlük ve başkanlık daire başkanları ile yargı kuruluşları, yükseköğretim kurumları, bağlı ve ilgili kuruluşlarda görev yapan daire başkanlarının ek göstergeleri 3600 olarak belirlenmiştir.

Yüksek ek göstergeli görevde ne kadar süre ile görev yapılmalıdır?

Yukarıdaki madde hükmünün 1'inci fıkrası gereğince, yüksek ek göstergeyi emeklilikte kazanmak için en az 6 ay bu görevi yapmak gerekmektedir.

4800 ek gösterge kimlere verilir?

3600 ek gösterge artışında 4 meslek dışında öğretmenler ve diğer yöneticiler de devreye alındı. Buna göre şube müdürlerinin 2200 olan ek göstergesi artacak. Genel müdür yardımcıları 6400'ü görecekler. Daire başkanları ise 4800 ek göstergeye ulaşacak.

Valilerin ek göstergesi kaç?

666 sayılı KHK ile 657 sayılı Kanunda yapılan değişiklikle Valilerin ek göstergeleri 7000 den 7600 e çıkarılmıştır.

Kaymakamın ek göstergesi kaç?

10 puanlık bir artış 40 YTL anlamına gelmektedir. Birinci sınıf mülki idare amrinin ek göstergesi 5800 olarak değiştirilmiştir.

Ek gösterge ne demek?

Unvan, sınıf, hizmet ve derecelere göre farklılık gösteren ek gösterge, bir başka adıyla da katsayı, devlet memurlarının çalışırkenki maaşlarının, emekli ikramiyelerinin ve emekli maaşlarının hesaplanmasında uygulanan bir hesaplama yöntemi. Emeklilik maaşı ve ikramiyesi bu hesaba göre yapılıyor.

Emeklilikte makam ve temsil tazminatı kimlere ödenir?

Bu hüküm gereği makam tazminatlı görevde bulunanların emekli olduktan sonra makam ve diğer tazminatları alabilmeleri için mutlaka bu görevlerini en az 2 yıl süre ile yapmış olmaları gerekir. 2 yıldan 1 gün bile eksik olursa emeklilikte bu tazminat tutarlarından yararlanamazlar.

3600 gösterge kimleri kapsıyor?

3600 EK GÖSTERGE KİMLERE VERİLECEK Düzenleme öğretmen, polis, hemşire, din görevlileri ile yönetici pozisyonundaki memurları kapsıyor.